1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kadınlar ile ilgili şok araştırma
Kadınlar ile ilgili şok araştırma

Kadınlar ile ilgili şok araştırma

Kadınlar ile ilgili şok araştırma

A+A-

Kadınlar daha büyük ayrılık acısı yaşıyor ama aynı zamanda daha çabuk unutuyor

ABD’deki Binghamton Üniversitesi’nden bilim insanlarının 96 ülkeden 5 bin 705 kişi üzerinde gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, bir ilişki sona erdiğinde kadınların erkeklerden daha çok acı çektiğini ancak aynı zamanda çektikleri acıyı daha çabuk unuttuklarını ve bu farkların kaynağının biyolojide gizli olduğunu ortaya çıkarttı.
 
Terk edildiklerinde kadınların erkeklere kıyasla daha çok ağladığını, sinirlendiğini, kilo aldığını ve sağlık problemleri yaşadığını belirten uzmanlar, ancak aynı zamanda kadınların bu dönemde aile ve arkadaşlarından yardım almaya daha açık olduğunu ve görece kısa zamanda normal hayatlarına geri döndüklerini söyledi.
 
Uzmanlar, erkeklerin ise ayrılığa çok büyük bir duygusal tepki göstermeseler de uzun süre yaşadıkları hayal kırıklığını unutamadığı hatta kimi zaman yıllarca belli bir duygusal hasarla yaşadığını söyledi.
 
Araştırmacılar cinsiyetlerin ayrılık karşısında farklı tepkiler göstermesinin tamamen biyolojiye bağlı olduğunu, çocuk sahibi olmak isteyen kadınların “biten ilişkiler nedeniyle daha çok şey kaybettiklerini” düşündüğünü ancak aynı zamanda “duyguları konusunda daha açık” oldukları için kendilerini toparlamakta erkeklerden daha başarılı olduklarını belirtti.
 
Evolutionary Behavioral Sciences isimli akademik dergide yayınlanan araştırmada erkeklerin ayrılığa yaklaşımı “sağlıksız” olarak tanımlandı. Uzmanlar erkeklerin “Duygularını bastırarak kendi kendilerine zarar verdiklerini, duygusal hasarın süresini uzattıklarını ve ancak yıllar sonra, genellikle başka bir ilişki sayesinde, hayatlarına devam edebildiklerini” söyledi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.