1. HABERLER

  2. ASTROLOJİ

  3. KADINLAR VE BURÇLARI
KADINLAR VE BURÇLARI

KADINLAR VE BURÇLARI

Kadınlar, anlaşılması zor varlıklar değil aslında. Yeter ki onları tanımak için çaba gösterin, onların söylediklerine kulak verin.

A+A-

Kadınlar, anlaşılması zor varlıklar değil aslında. Yeter ki onları tanımak için çaba gösterin, onların söylediklerine kulak verin. Dengesiz tarafları yok mu? E, zaman zaman tabii ki de var… Ama dengesi bozulduysa bilin ki dış etkenler onu bu hale getirmiştir. Kadın; yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde baba, yeri geldiğinde kardeş, yeri geldiğinde sırdaştır… Hepsine aynı anda yetişir, öyle bir gücü vardır! Fakat hepsi aynı mıdır? Asla! Ayrı, ayrı güzellikleri vardır onların… Gelin, burçlarına göre değerlendirin onları. Ya da kendinizi keşfedin…

 

KOÇ

Anahtar sözcüğünüz: "Cesaret tüm engelleri aşar."

Akıl vermeler, nasihatler sizin istediğiniz şeyler değil. Siz doğru bildiğinizi yapma konusunda kendinizi dinleyeceksiniz. Bunu inatçılık olarak değil, kendi doğrularını kabullenmek olarak görebilirsiniz. Tek düze bir hayat sizin için bir kabus niteliğinde. Sizin için hayata atılmak mücadeleyi seven bünyeniz için birebir tedavi yöntemi. Çevrenizde sizi seven geniş bir halka var. Bu halkadakilerin çoğu sizin öğütleriniz ve yardımlarınızla daha iyi hisseden, size hayranlık duyan insanlar. Bu yüzden iyi bir yönetici ve iyi bir ebeveyn olursunuz.

Erkeklerden Bekledikleri: Koç kadını bir erkekten korunmayı, gözetilmeyi beklemez. O yeterince güçlü bir kadındır! Kendisi gibi güçlü bir eş ve arkadaş ister. Ona sunacağınız romantik bir akşam yemeği, doğal güzellikler içinde dinlenme tesisinde tatil tekliflerine sıcak bakmaz. Fakat heyecan dolu her aktiviteniz için uçarak gelecektir. Şefkat ve sevgi yerine, ihtiras ve cinselliği tercih eder. Enerjik ve aktif erkekleri sever… Bir spor karşılaşmasında takımın as oyuncusuysanız ve, o da izleyiciler arasında ise mutlaka size aşık olacaktır.

Karşı koyamayacağı teklif: "Paraşütle atlama kurslarına gidiyorum, sen de gelir misin?"

Saç Rengi: Koç kadını için kızılın her tonu çok uygun.

 

BOĞA

Anahtar sözcüğünüz: "İşleyen demir ışıldar."

Ani değişiklikler, son anda verilen kararlar, kaos sizi çıldırtmaya yeter. Sakin ve doğal güzelliklerle dolu bir yaşam, en büyük özlemidir Boğanın. Bu yüzden kazanacağınız paranın önemini bilirsiniz. Paranın günümüzde, güzelliklere ulaşmanın bir aracı olduğunu da… Yaşamın gerçekleri ile yüzleşmek canınızı kolay kolay sıkmaz. Nasıl yemyeşil ağaçlar, rengarenk kuşlar, çiçekler varsa; çorak topraklar, lavlar saçan yanar dağlar, bataklıklar da vardır, bilirsiniz.  Hepsi de doğaldır. Sanat ve güzellik algınız bir sanat dalında size yer açabilir, bu sadece sanat olarak değil günlük kıyafetlerinizde dahi bir özene neden olur.

Erkeklerden Bekledikleri: Boğa kadını önce aşk ve sevgi ister. Sonra ise hiç kuşkunuz olmasın "para" diyecektir. Yaşamın güzelliklerinden en son derecede yararlanabilmek için paranın da gerekli olduğunu bilir. Çalışkandır, beraber olduğu erkeğin de çalışkan olmasını ister. Onun için birlikte kazanılan servet, birlikte tadılacak güzelliklerdir. Doğayı, hayvanları, çocukları ve bu zevkleri de onunla paylaşacak erkekleri çok sever.

Karşı koyamayacağı teklif: "Akşamki davetten önce bir kuyumcuya uğramaya ne dersin?"

Saç Rengi: Boğa kadını için en uygun saç rengi kızılın en açık tonları ve sarı.

 

İKİZLER

Anahtar sözcüğünüz: "Öğrenmenin ve eğlenmenin yaşı yoktur."

Tekdüze bir yaşam neşenizi kaçırmaz ama siz bu durumdan kaçmak için her şeyi yapar ve başarırsınız. İlginizi tek bir konu değil, yüzlerce değişik konuya verebilirsiniz. Bu sizin için hem eğlenceli, hem de aktif zekanızı kullanmanıza yardımcı olacak bir egzersiz gibidir. Detaylar asla gözünüzden kaçmaz. Bu detaycılığınızın yararları olduğu gibi "Keşke görmeseydim." dediğiniz de olur. Çünkü bu ufacık detaylar uykunuzun kaçmasına neden olabilir. Konuşmaktan, tartışmaktan, okumaktan ve yazmaktan büyük zevk alırsınız. Sizin için öğrenmenin yaşı yoktur. Duygusal yaşamınızda eğlendiğiniz süre hiç bir problem olmaz, aksi halde biraz maymun iştahlı davranabilirsiniz.

Erkeklerden Bekledikleri: Bu havai kadını sürekli aynı kişiyle, aynı çatı altında yaşarken görmek zordur. Kıskanç erkeklerle birlikte olamaz. Bunun yanı sıra kendisi ile uzun uzun konuşup tartışacak zeki ve kültürlü erkeklere de hayır demez. Çünkü bu zeki kadının sürekli beyin jimnastiği yapması gerekir. Ruhu her yaşta genç kaldığı için orta yaşlarında genç erkeklerle beraber olmayı sever. Seyyah ve flörtçü bir erkeğe hayır diyemez.

Karşı koyamayacağı teklif: "Bu hafta sonu bensiz bir tatile ne dersin?"

Saç Rengi: Çılgın, duyarlı ve rutine karşı duran kişiliği ile saç rengini birkaç haftada bir değiştirebilir.

 

YENGEÇ

Anahtar sözcüğünüz: "Hala büyüyemedin !"

Evinden, ailesinden ve çocuklardan uzak bir Yengeç kadını olabilir mi? Uzun bir süreyi evinizden uzak geçirebilirsiniz ama evi unutmak? Asla! Çocuklarla çocuk olmak, oyuncak bebeklerle oynamak sizi mutlu eder. Gerek aile, gerek iş yaşamında barışçılsınızdır. İş hayatınızda başarıdan başarıya koşsanız bile katı ve mesafeli ilişkiler istifa nedeniniz olabilir. Yine de çok iyi yönetici olursunuz. Yanınızda çalışanlara aileniz hisseder, onları korur, dertleri ile ilgilenirsiniz. Aşkta yoğun sevgi ihtiyacınız karşılandığı müddetçe sorun yoktur.

Erkeklerden Bekledikleri: Yengeç kadını, bir erkekten; önce kendine, sonra da çocuklarına baba olmasını bekler. Ailesine ve evine düşkündür. Bu konularda saygı ve anlayış bekler. Sevdiği erkeği evinde ağırlamaktan hoşlanır. İlle de bir restorana gitmek için onu zorlamayın. İyi bir ahçıdır. Problemlerini kendi başına çözebilecek kadar güçlü olmasına karşın akıl almaktan hoşlanır. İhmal edilmeye tahammülü yoktur. Aksi halde başka limanlara sığınabilir. Ufak tefek kaprislerine göz yumarsanız onu elde ettiniz demektir.

Karşı koyamayacağı teklif: "Bu akşam evde kalıp nefis bir yemek yapalım mı?"

Saç Rengi: Romantik yengeç kadınına, balköpüğüne uzanan açık kumral saç rengi çok yakışır.

 

ASLAN

Anahtar sözcüğünüz: "Başarıyorum öyleyse varım."

Boyun eğmek, kabullenmek ve başarısızlık! İşte sizin bilmediğiniz kelimeler. Siz Aslan kadınları, dünyaya başarmak için geldiğinizi bilirsiniz. Bu başarı maddi veya manevi olabilir. Boyun eğmekten kendiniz ve başkaları adına nefret edersiniz. Haksızlığa tahammülünüz yoktur. Kendinizi seversiniz. Çünkü başkalarını sevmenin yolunun kendinizi sevmekten geçtiğini bilirsiniz. Kenarda köşede kalmaktan hoşlanmazsınız. Girdiğiniz ortamda büyük ilgi çekersiniz. Yaratıcılığınızın sınırları yoktur.

Erkeklerden Bekledikleri: Aslan kadını bir erkekten önce saygı bekler. O bir kraliçedir. Eleştirilmekten nefret eder. İltifatlara ise bayılır, özellikle başkalarının yanında olursa! Onu çadırla seyahat etmeye veya mütevazi bir restorana götürmeye çalışmayın. O, her şeyin muhteşem olmasını ister. Başarıyı sever, başarılı erkekleri de... Çekingen ve romantik erkeklerden hoşlanmaz. Onun sevgisinden önce saygısını kazanırsanız size aşık olması uzun sürmez.

Karşı koyamayacağı teklif: "Şehrin en saygın ve güzel lokantasında bu akşam yer ayırttım. Bana eşlik eder misin?"

Saç Rengi: Aslanın yelesini andıran uzun, parlak ve gür saçlara sahip olanlar için fındık kabuğu en uygun renk.

 

BAŞAK

Anahtar sözcüğünüz: "Her sorunun bir çözümü vardır."

Üstünkörü yapılmış bir yemek, düzensiz bir kitap... Fark etmemiş gibi görünebilirsiniz ama bir eleştiriniz mutlaka olur. Yeni insanlar, mekanlar, şehirler sizin için çözülecek yeni bilmecelerdir. Çözene kadar her şey yolundadır ama bir kere çözünce yenilerine ihtiyacınız olur. Çevrenizde problemlerini çözdüğünüz pek çok insan vardır.  Aile ve duygusal yaşamınız, sonu gelmez bir bilmecedir. Bu yüzden çoğu Başak kadını kendilerini yoğun aile ve duygusal ilişkilerin içinde çözüm ararken veya her iki konudan da uzak bambaşka diyarlarda bulurlar.

Erkeklerden Bekledikleri: Başak kadını için her erkek çözülmesi gereken vakadır. Kendinizi hemen ele vermemeniz gerekir. Sizi çözmesi ne kadar uzun zaman alırsa o kadar uzun süre beraber olursunuz. Ona kendinizi anlatmaya çalışmayın. O, sizin hiç bilmediğiniz yönlerinizle uğraşır ve kısa sürede kendinizi psikolog sandalyesinde hissetmenize yol açar. Başak kadını ile beraber olacak erkeklerin her şeyden önce zeki olmaları gerekir. 24 saat beraber olsanız da size mektup yazabilir. Bu oyuna katılıp mektuplarına cevap yazarsanız ömür boyu yazışacağınızdan kuşkunuz olmasın.

Karşı koyamayacağı teklif: (Yazıp gönderirseniz daha etkili olur.) "Bir satranç partisine ne dersin?"

Saç Rengi: Kusursuz görünmek için çabalayan Başak kadınına platin tonları yakışır.

 

TERAZİ

Anahtar sözcüğünüz: "Savaşma, barış."

Kaos, kavga, gürültü... Hayır! Yaşamınızda asla bunlara yer yok. Siz barış, uyum ve huzur kadınısınız. Tartışmaları yatıştıran, birliği sağlayan siz olursunuz. Girdiğiniz her mekana uygun bir kıyafet, size eşlik eden uygun bir partner olur. Aile ve iş yaşamınıza eşit zaman ayırabilmeyi başaran nadir burçlardansınız. Ayrımcılığa tahammülünüz yoktur. Arkadaşlarınıza, aile fertlerine eşit ilgi ve sevgi gösterirsiniz. Sanatın pek çok dalına ilgi gösterir aynı zamanda uğraşırsınız. Gelişmiş adalet duyguları kimi zaman sizi politikaya yönlendirir. Her zaman şık ve zarifsinizdir. Nezaket kurallarını her zaman uygularsınız.

Erkeklerden Bekledikleri: Terazi kadını uyumlu bir beraberlik ister. Beraber olacağı erkeğin karakteri, aile yapısı, eğitim düzeyi, boyu, kilosu kendine uygun olsun ister. Şayet uzun boyluysa siz de orta boylu, bu problem teşkil eder. Futbol maçı seyrederken bağırıp çağıran, konuşurken sesini yükselten erkeklere tahammül edemez. Kendine uygun olduğunu düşündüğü erkekle hemen evlenmek isteyebilir. Çünkü onun için uyumlu beraberlik evlilik demektir. Sanatçı veya sanata ilgi duyan erkekleri sever. Sanatçı olmasanız bile ara sıra resim yapıp bir enstrüman çalıyorsanız, size hayranlık duyar.

Karşı koyamayacağı teklif: "Benimle evlenir misin?"

Saç Rengi: Dikkat çekse de abartılı olmayı sevmediği için kumral tonları tercih eder.

 

AKREP

Anahtar sözcüğünüz: Tutku olmadan asla!

En belirgin özelliği kıskançlık olan Akrep kadını, bu duygusunu açıkça belli etmez. Tutkularının onu yönlendirdiğini görürsünüz. Duygularına kulak verdiği zaman ise kimse onu yolundan çeviremez. Biraz içine kapanık, biraz da içini dökmeyi seven bir yapısı vardır. Karşısındaki kişiye göre hareket eder. Çekingen olmayışı, onu sosyal ortamda daha rahat bir konuma getirir. Gururludur, taviz vermez. Arkadaşlarını, eşini, dostunu daima korur kollar. İkiyüzlülüğe tahammül edemez, ne zaman birinin yalan söylediğini hissetse; o ortamdan uzaklaşır. Kendini, basit insanlardan uzak tutar. Çevresindeki insanlar hakkında seçici davranır.

Erkeklerden Bekledikleri: Eğer özel yaşantısında, huzurlu ve güvende değilse; hayatının her noktası olumsuz etkilenir. Sonsuza kadar rahatça güvenebileceği bir partner, yaşamını yönlendiren en önemli etkendir. Uzun vadeli planlar yapmak ister her daim. Akrep kadını, vamp kadınlardandır. Onun için seks, yaş, yer, zaman gözetmeksizin yapabileceği zevkli bir eylemdir. Tabuları da yoktur. Unutmayın, ihanet konusunda oldukça hassastır. İhanete uğrarsa ve intikam almak isterse, çok başarılı bir performans sergileyebilir. Onu anlayabilecek ve aynı huzurlu ilişkiyi isteyecek biriyseniz ve tutkularına karşılık verebileceğinizi düşünüyorsanız güzel bir ilişki sizi bekliyor.

Karşı koyamayacağı teklif: Sana sürprizlerle dolu bir gece hazırladım, bana katılmaya ne dersin?

Saç Rengi: En siyahı ya da en sarısı derken bir de bakmışsınız saçını pembe yapmış. O uç noktalarda dolanmayı sever!

 

YAY

Anahtar sözcüğünüz: "Uzaklara, daha uzaklara."

Sürekli aynı yerde, aynı işte, aynı kişilerle olmak... Bu sizi çıldırtıyor değil mi? Çıldırmak kelimesi hiçbir Yay kadınına yabancı değildir. Özgürlüğünüzün kısıtlanması gözler önünde büyük tepkiler vermenizi engellemez. Size yabancı olan herşeye ilgi duyarsınız. Bu yüzden çoğu Yay kadını bir gün kendini yabancı bir ülkede yaşarken buluverir. Dürüstlüğünüz patavatsızlık raddelerine gelebilir. Sonra da çevrenizdekilerin neden size kırıldıklarını anlamakta zorluk çekersiniz. Kimi zaman aktif, neşeli olup kimi zaman da felsefe, din gibi konulara dalıp bir münzevi oluverirsiniz. Birlikte uzak ülkelere gidip maceralara atılabileceğiniz kişileri seversiniz. Bunun dışında pek duygusal olduğunuz söylenemez.

Erkeklerden Bekledikleri: Ana diliniz, doğduğunuz ülke farklıysa bir Yay kadınıyla berabersiniz demektir. Yay kadınları yabancı erkekleri sever. Sporcuları da... Çünkü sağlam kafanın sağlam vücutta olduğunu bilir. Bunalımların, derin sorunların adamıysanız yanına yanaşmayın. Kıskanç erkeklere tahammül edemez. Çünkü sizinle beraberken başka bir erkek arkadaşı ile seyahate gider, art niyet gözetmeksizin. Özgürlüğünü kısıtlayacak olursanız en son görüşmeniz telefonla uluslararası elveda görüşmesi olur. Sizden kaçabilmek için mümkün olan en uzak ülkeye gitmiştir.

Karşı koyamayacağı teklif: "Kendi yolunda devam edebilirsin."

Saç Rengi: Dışa dönük, maceracı Yay kadını için koyu kumral saç rengi çok uygundur.

 

OĞLAK

Anahtar sözcüğünüz: "Kendi işini kendin gör."

Yarını bilememek, hata yapmak, idealsiz bir yaşam… Hiçbiri size göre değil. Geleceğini emin eller altına almak, güven duyacağınız ortamlarda yaşamak her Oğlak kadını gibi sizin de en büyük emelinizdir. Sizi mesafeli ve biraz soğuk bulabilirler. Bu, kimseden yardım beklemeden her işinizi kendi başınıza yapmanızın sonucudur. Herkesin bir birey olduğunu ve sorumlukları olduğunu düşünürsünüz. Sabırlı ve azimli oluşunuz sizi pek çok konuda başarıya ulaştırır. Dostlarınız sağlam ve ömür boyu beraber olacağınız kişilerden oluşur. Erken olgunlaşıp erkenden sorumluluk alırsınız. Duygusal yaşamınızda güven duymak temel ihtiyacınızdır. Güven duyduğunuz kişi ile ömür boyu birlikte olursunuz.

Erkeklerden Bekledikleri: Oğlak kadını ile beraber olmak için beklemeniz gerekir. Muhtemelen o da sizi uzun zamandır bekliyordur ama hemen belli etmez. Acele ederseniz kaçar. Sizi tanıması ve güven duyması zaman ister. Gerçekçidir, boş hayallere bağlanmaz. Uzun süreli ilişkileri tercih eder. Sorumluluk sahibi, sevecen, sıcakkanlı, mizah anlayışı olan erkeklerden hoşlanır. Aniden alınan kararlardan, son anda yapılan planlardan hoşlanmaz. Onu bir yere davet etmek istiyorsanız bunu en az bir hafta önceden yapmanız gerekir.

Karşı koyamayacağı teklif: "Bir yıl sonra evlenmeye ne dersin?"

Saç Rengi: Fethetmeyi seven Oğlak kadını için toprak renkleri çok uygundur.

 

KOVA           

Anahtar sözcüğünüz: "Benim için çok normal."

Kısıtlanmak, disiplin, otorite… İşte sizi yerinizden hoplatacak 3 kelime. Yaşamınızın sürekli bir başkaldırı ile geçmemesinin tek şartı bağımsız olmanızdan geçer. Modası geçmiş, eski olan her şey ruhunuzu karartır. Her tür yenilik ise sizi heyecanlandırır, yaşama bağlar. "İşte çağdaş bir kadın" denildiğinde bir Kova kadınını karşınızda bulursunuz. Bulunduğunuz her ortamda açık fikirliliğiniz, toleransınız, insan sevginizle odak noktası olursunuz. Sizin için hiçbir şey acayip değildir. Aksine acayip denilen her şey size normal görünür. Duygusal yaşamınızda bağlanmaktan korkarsınız. Yine de sizinle iyi arkadaş olan biri ile uzun süre beraber olabilirsiniz. Yaratıcılık gerektiren her tür meslekte başarılı olursunuz yeter ki bir otorite olmasın.

Erkeklerden Bekledikleri: Tutucu ve kıskanç mısınız? O zaman bu kadına yaklaşmayın. Zaten siz de onu uzaktan bile görseniz imkansız olduğunu anlarsınız. Çünkü Kova kadını dış görünüşü ile bile tutucu insanları çileden çıkartabilir. Romantizm en son başvurmanız gereken silahtır. Romantik bir aşıktan çok, maceracı bir arkadaşla beraber olmayı tercih eder. Onu elde etmenin tek yolu arkadaşlığını kazanmaktır. Sürprizlere hazırlıklı olmalısınız. Çünkü nerede, ne zaman, ne yapacağını kestiremezsiniz. Çok çabuk aşık olur ve çok çabuk bıkabilir. Bu kısa sürede dostluğunu kazanabilirseniz uzun süre sizinle beraber olur.

Karşı koyamayacağı teklif: "Ne zaman istersen beni ara."

Saç Rengi: Yoğun ve net kızıllar, Kova kadını ile bütünleşir.

 

BALIK

Anahtar sözcüğünüz: "İnsan büyük ve küçük sonsuzluk arasına sıkışmış bir toz parçasıdır.

"Sürekli gerçeklerden kaçıyorsun." Hemen hemen yaşamınızın her döneminde bu sözcüğü duymuşsunuzdur. Yanlış da sayılmaz. Yaşamın gerçekleri sizi pek ilgilendirmez. Yine de çalışıp didinmek, hayatın dikenli yollarında ilerlemek konularında çok zorlandığınız söylenemez. Bulunduğunuz ortamlarda sempatikliğiniz ve sevecenliğiniz ile pek çok arkadaş edinirsiniz. Can sıkıcı ortamlarda ise şayet uyuyakalmazsanız saatlerce kalabilirsiniz. Kimsenin üzülmesine tahammül edemez, yardım etmeye çalışırsınız. Hayal dünyanız o kadar geniştir ki karşınızdakiler sizi ancak bir sanat dalı ile uğraştığınız zaman anlayabilirler. Aksi takdirde onlar için tam bir muammasınızdır. Sanatın tüm dallarında mutlaka başarılı Balık kadınları bulunur. Duygusal yaşamınızda sevecenliğiniz, cana yakınlığınızla kolayca sever, sevilirsiniz. Tabii platonik aşkların peşinden gitmeyi bırakırsanız...

Erkeklerden Bekledikleri: Bu romantik, hassas kadını hafife alırsanız büyük bir yanılgıya düşersiniz. Çünkü o hülyalı bakışları, yaşlı gözlerinin arkasında her tür zorluğun üstesinden gelebilecek güçlü bir kadını saklar. Onu elde etmek için en kötü gününüzde yanına gidin. Hemen kendinizi iyi hissetmeniz için elinden geleni yapmaya başlar. Balık kadını için yardım etmek, aşık olmak demektir. Yaptığınız hataları bağışlar, kaprislerinize, huysuzluklarına ses çıkartmaz ama ona kabalık ederseniz; yüzünüze gülmeye devam ederken yavaş yavaş uzaklaşır ve siz nasıl olduğunu anlamadan hayatınızdan çekilip gider. Bu ayrılık sonrası ağlayıp üzüleceğini umarsanız yanılırsınız, çünkü hafızası çok güçlü değildir.

Karşı koyamayacağı teklif: "Lütfen bana yardım et"

Saç Rengi: Sarının tüm tonları Balık kadınına yakışır.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.