1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. KADINLARI ANLAMA KILAVUZU
KADINLARI ANLAMA KILAVUZU

KADINLARI ANLAMA KILAVUZU

Sadece birkaç özenli hareketle kaleyi kolaylıkla içten fethedebilirsiniz.

A+A-
İçerde bir köstebeğimiz var ve bizlere kadınların kendi aralarında neler konuştuğunu sızdırıyor. ‘Erkeklerin yaptıkları ortak hatalar’ elimize ulaşan son bilgiler arasında. Vakit kaybetmeden sizlerle paylaşıyoruz ki ortak hatalardan sakının ve sevgilinizin daha iyi hissetmesini sağlayın.

1. Hatanızı olumlu bir olaya dönüştürün
Senaryo: Birlikte romantik bir yemek yiyorsunuz. “Bir maşrapa şarap istiyorum” dediniz. Karşınızdaki hemen düzeltti: “Kadeh demelisin.” Hemen atıldınız: “Kelimelerle oynamayı seviyorum.”
 
Doğru Hamle: Kadınlar bu tip küçük gaflarınızı düzelttiklerinde ufak bir kahkaha atın ve anladığınızı gösterir bir hareket yapın. Mypleasure.com sitesinin kurucusu Dr. Sandor Gardos, “En ufak konularda dahi savunma yapmaya kalkarsanız, kadınlar daha büyük hatalarda topu dışarı atacağınızı düşünürler” diyor.

2. Onu fazla rahatsız etmeden dikkatini kendi üzerinizde toplayın
Senaryo: Televizyon seyrederken onun sırtını okşamaya başladınız. Fakat hiç tepki vermiyor. Sinirlenip “Dikkatini çekmek için ne yapmak lazım? Daha sert mi dokunmalıyım?” diye sordunuz.
 
Doğru Hamle:Bir kere bu soruyu sormak ikinci yanlışınız. İlk hatanız, ona dokunarak dikkatini çekebileceğinizi sanmanız. “Evliliğinizi Konuşmadan Nasıl İyileştirirsiniz?” kitabının yazarlarından biri olan Pat Love “Kadınlar fiziksel temaslardan her zaman hoşlanmayabilirler, özellikle de havaya girmemişlerse” diyor. Bunun yerine, ona kendini anlatmasını sağlayan sorular sormayı denemelisiniz. Pat Love “Sorularınızla dikkatini üstünüze çekebilirsiniz. Bunu başardığınızda size kendini daha da bırakacaktır” diyor.


3. Aranızdaki çekim gücü (özellikle yatakta) kendiliğinden oluşsun
Senaryo: Yoga öğretmeniyle yatan bir kadın düşünün. Yataktayken, öğretmen öğrencisinin omuzlarını doğru duruş şekline sokmak için düzeltiyor.

Doğru Hamle: ABD’li Dr. Michael Broder “Seks sırasında onu yargılar şekilde davranırsanız, ona keyif almadığınızı söylemiş olursunuz” diyor. Reaktif olmak yerine proaktif olmalısınız. Dr. Broder “Karşınızdaki kadının sevdiğiniz özelliklerine iltifat etmeli, küçük bir değişiklik getirmek için öneride bulunmalı ve sonrasında bu değişiklik için övgüler yağdırmalısınız” diye ekliyor.

4. Onunla düz konuşun, dümdüz değil
Senaryo: Seks yaptıktan sonra dürüst olmaya karar verdiniz ve ona bir başkasını hayal ettiğinizi söylediniz.
 
Doğru Hamle:Yapılan bir araştırma gösteriyor ki, partnerinin tüm duygularını bilmeyen çiftler, gerçek duygularını bilenlere göre bir arada kalmaya daha yatkınlar. Fakat ABD’de yürütülen bir başka çalışmada, eşlerini aldatan çiftlerin birbirlerine daha zayıf bir bağ ile tutunduğu iddia edildi. İşte çözüm: Aklınıza gelen her düşünceyi paylaşmak zorunda değilsiniz. Her özelliğinizi onunla paylaşarak ona yük vermeyin.


5. Sadece ilgilendiği konularda paylaşım yapmayı deneyin
Senaryo: Siz oyun konsollarını seviyorsunuz fakat o sevmiyor. Doğum gününde ona büyük ekran televizyon ve bir oyun konsolu hediye ettiniz.

Doğru Hamle: Herhangi bir gecede ona en sevdiğiniz oyunlardan birkaç dakikalık örnekler gösterin. Dr. Broder “Eğer onun zevk aldığı şeyleri keşfetmeye çalışırsanız, algısı daha da açık olacaktır” diyor. Bu yüzden ona oyunların kurallarını açıklayın ve oyunu keyifli hâle getiren unsurları anlatın. Dr. Broder “Eğer oyunu sevmiyorsa baskı yapmamalısınız” şeklinde bir uyarı yapıyor: “Aynı zevkleri paylaşmak zorunda değilsiniz.”

Men's Health

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.