1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KADINLARI CANLI CANLI YAKTILAR!
KADINLARI CANLI CANLI YAKTILAR!

KADINLARI CANLI CANLI YAKTILAR!

Pasifik’te “cadı avı”

A+A-

Cadı olarak lanetlenen kadınlar diri diri yakılıyor. Kabileler sıcak demirle kadınlara işkence yapıyor ve ardından kalabalığın ortasında ateşe veriyor. İşin bir de mezar koruyucuları kısmı var. Bazı kabileler de lanetlenen kadınların mezarlıklarını açıp ölülerin etlerini yiyor. Bu sebeple de mezar koruyucular her gece cesetleri yemek için gelen cadılara karşı mezarlıkları koruyor.

Tüyler ürperten olayın örneklerinden birinde kadınlardan biri canlı canlı yakılmaktan son anda kurtulmuş. 15. yüzyıldan kalma sahnelerin yaşandığı Papua Yeni Gine’de cadı olmakla suçlanan kadın bir ağacın üzerine çırılçıplak soyularak oturtuluyor. Ardından kızgın demirle işkence yapılan kadını sırada bekleyen şey canlı canlı yakılmak…

Bir grup kabile üyesinin arasında çaresizce bekleyen kadının suçu ise mide enfeksiyonundan oğlunun ölmüş olması… Kadın 22 yaşındaki oğlunu öldürmekten suçlanıyor ve cadı olmakla lanetleniyor. Dini Korul isimli 50 yaşındaki bu kadın şans eseri hayatta kaldı. 10 ay hastanede tedavi gören kadın bu korkunç olayların yaşandığı köye asla geri dönmeyi düşünmüyor.

Sadece Dini Korul değil, 2003 yılında Rasta Tuwa isimli bir kadın da vudu büyüsü yapmala suçlandığı için korkunç bir işkenceye maruz kaldıktan sonra bir eli ve diğer elindeki bazı parmakları kesilmiş… Benzer şekilde bir ağacın üzerine oturtularak işkence gören kadına bunları yapanlardan biri de kendi kocası… Rasta Tuwa’da asla evine dönmeyi düşünmüyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.