1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'KADINLARI TACİZ EDİN'
'KADINLARI TACİZ EDİN'

'KADINLARI TACİZ EDİN'

Yazar, Twitter’da 'çalışan kadınları taciz edin' tavsiyesinde bulundu.

A+A-

Suudi Arabistan’da kişisel gelişim kitapları yazan Abdullah Muhammed Davut, Twitter’daki 97 bin takipçisine 'çalışan kadınları taciz etmelerini' tavsiye etti. Davut, ayrıca "Kadın kasiyerleri taciz edin" diye hashtag oluşturdu.

Suudi Arabistan'da çalışan kadınların sayısının hızla arttığını söyleyen yazar, "Kadınların evde kalıp 'namuslarını korumalarını' sağlamak için bu yöntemi önerdim" dedi.

Abdullah Muhammed Davut, Gulf News tarafından Arapça'dan İngilizce'ye çevrilen söz konusu açıklamanın 7'inci yüzyıldan kalma İslami savaşçı El Zübahir'in hikayesine dayandığını söyleyerek kendini savundu.

Davut, "El Zübahir, bir gece sokakta karanlıkta saklanmış ve kendi karısını taciz etmiş. Çok korkan kadın hemen evine dönmüş ve 'Dünyada evimden güvenli yer yok, sokaklar yozlaşmış' diyerek bir daha evini asla terk etmeme kararı almış" dedi.

IBI Times ise, Muhafazkar İmam Khalim İbrahim el Saqabi'nin de Davut'un çağrısını desteklediğini ve "Hükümetin cinsel taciz karşıtı yasalarının sadece karşılıklı anlaşmaya dayalı ahlaksızlıkları teşvik etmeye yaradığını" iddia etti.

Davut daha önce de cinsel tacize uğramamaları için 'kız bebeklerin kara çarşaf' giymeleri gerektiğini iddia etmişti.

 

Kaynak: Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.