1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KADINLARIN VARLIĞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
KADINLARIN VARLIĞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

KADINLARIN VARLIĞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Güney Kıbrıs’taki “Avrupa Kıbrıs Üniversitesi” tarafından Perşembe günü düzenlenen ve çözüm müzakerelerinde kadınların yerini irdeleyen panele katılan

A+A-

Güney Kıbrıs’taki “Avrupa Kıbrıs Üniversitesi” tarafından Perşembe günü düzenlenen ve çözüm müzakerelerinde kadınların yerini irdeleyen panele katılan ABD Güney Kıbrıs Büyükelçisi John Koenig ve Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi Andreas Mavroyannis, kadınların çözüm sürecinde daha aktif rol üstlenmelerinin önemine değindiler.

Simerini gazetesinin haberine göre, Koenig yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununun çözümünün herkes için kazanç sağlayacağını ve çözüm sürecinin kadınların katılımıyla güçlendirilebileceğini söyledi.

Koenig, imzalanan barış anlaşmalarının yarısından çoğunun, imzalandıktan sonra geçen ilk on yıl içerisinde başarısızlığa uğradığının acı bir gerçek olduğunu belirterek kadınların resmi olarak katıldıkları barış süreçlerinin daha uzun sürdüğünün görüldüğünü de sözlerine ekledi.

Mavroyannis ise, “kadına yapılacak yatırımın geleceğe yapılan yatırım olacağını ve kadınların müzakere sürecine daha etkin rol üstlenmelerinin müzakereler farklı bir dinamizm kazandırabileceğini” ifade etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.