1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KADRO SAYISININ ARTIRILMASI İSTENDİ!
KADRO SAYISININ ARTIRILMASI İSTENDİ!

KADRO SAYISININ ARTIRILMASI İSTENDİ!

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ;

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen)  Yataklı Tedavi Kurumları Teşkilat Yasası’nda 120 olan III. Derece Yüksek  Hemşire kadro sayısının artırılmasını istedi.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz aylarda yapılan III. Derece Yüksek Hemşirelik sınavında ilk 40’a girenlerin dışında 175 kişinin daha 60 ve üzeri puan alarak başarılı olmalarına rağmen, yeterli kadro olmadığı için Kamu Hizmeti Komisyonu’nca atanmalarının yapılamadığını kaydetti.

Özkardaş, yapılan sınav sonuçlarının 6 ay süreyle geçerli olduğunu hatırlatarak,  sınavda başarılı olanların tümünü kapsayacak kadro artırımının mümkün olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın umut verici söylemlerde bulunduklarını belirten Özkardaş,diğer yandan sınavda başarılı olanlar yerine dışarıdan 29 geçici hemşire istihdamı yapılacağını da iddia ederek eleştirdi.

Özkardaş açıklamasında, “Bu uygulamadan vazgeçilmezse ve sınavda başarılı olanların mağduriyeti giderilmezse, mağdur olan tüm hemşirelerimizle birlikte eylemlere başlayacağımızın ve hukuki yollara başvuracağımızın bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

Özkardaş, konuyla ilgili olarak bilgilendirme, ortak hareket etme ve yol haritasını belirlemek üzere ebe ve hemşirelerle 17 Nisan’da Kamu-Sen binasında toplantı yapacaklarını kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.