1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KADROLARDA BÜYÜK BOMBA...
KADROLARDA BÜYÜK BOMBA...

KADROLARDA BÜYÜK BOMBA...

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın maçında zirve yarışındaki iki ezeli rakip Galatasaray ile Beşiktaş TT Arena'da kozlarını paylaşıyor. Mancini ve Bilic zorlu derbinin kadrolarını belirledi.

A+A-

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın maçında zirve yarışındaki iki ezeli rakip Galatasaray ile Beşiktaş TT Arena'da kozlarını paylaşıyor. Mancini ve Bilic zorlu derbinin kadrolarını belirledi.

Zirve yarışında lider Fenerbahçe'yi takip eden iki ezeli rakip için kritik mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetiyor. Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapıyor. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Süleyman Özay...

KADROLAR BELLİ OLDU

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'den sürpriz karar. İtalyan teknik adam Beşiktaş maçında ilk 11'de Veysel Sarı ve Hakan Balta'ya yer verdi Cimbom Beşiktaş'a karşı 5 yabancısı ile mücadele edecek

GALATASARAY'IN İLK 11'İ: Muslera, Veysel Sarı, Semih, Hakan, Telles, Ceyhun, Selçuk, Melo, Sneijder, Burak, Drogba


BEŞİKTAŞ'IN İLK 11'İ: Tolga, Necip, Franco, Dany, Motta, Atiba, Veli, Gökhan, Oğuzhan, Olcay, Almeida

 

BİLİC'TEN SAVUNMAYA SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİK
Derbi heyecanına çok az kala her iki takımda da kadrolar belli olmaya başladı. Bilic savunmada kritik hatalar yapan Serdar Kurtuluş'un yerine savunmanın sağında Necip'e şans verdi. Savunmanın ortasında Danny ve Franco, sol bekte ise Motta forma giyecek.

NOT: Beşiktaş savunmasının boy ortalaması 1.82'yken Galatasaray'ın forvetinin bot ortalaması 1.87

BEŞİKTAŞ DEFANS
OYUNCULARININ BOYU

Dany 1.84 cm
Necip 1.80 cm
Motta 1.73 cm
Franco 1.83 cm

GALATASARAY FORVET OYUNCULARININ BOYU

Burak Yılmaz 1.88 cm
Drogba 1.89 cm
Umut Bulut 1.84 cm

İlk golü atan kaybetmiyor

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki yılın ilk derbisinde takımların son dönemde aralarında oynadıkları karşılaşmalarda ilk golü attıkları lig derbilerini kaybetmedi.

Sezonun ilk yarısında olaylar nedeniyle yarıda kalan ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil edilen derbinin değerlendirmeye alınmadığı, iki takım arasında ligde yapılan ve en az bir golün atıldığı son 15 maçtan 12'sinde ilk golü atan takım galip geldi, 3'ü berabere sonuçlandı.

Açılışlar Melo'dan
Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde, ilk yarıdaki yarıda kalan derbi haricinde, son 4 maçın 3'ünde ilk golleri Galatasaraylı Felipe Melo attı. Sarı-kırmızılı takımın Brezilyalı futbolcusu 2011-2012 sezonunda Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda BJK İnönü Stadı'nda 2-0 kazandıkları, Türk Telekom Arena'da 2-2 biten maçlarda ilk gollere imza koydu. Melo, geçen sezon ise BJK İnönü Stadı'nda 3-3 biten derbide bu kez kendi kalesine gol atma şanssızlığını yaşadı.

9 kez Galatasaray, 6 kez Beşiktaş öne geçti

Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde ilk golü atan takımın yenilmediği son 15 lig maçında 9 kez Galatasaray, 6 kez de Beşiktaş öne geçti. Sarı-kırmızılı takım öne geçtiği bu 9 maçtan 7'sini kazandı, 2'sinde berabere kaldı. Beşiktaş ise 1-0'ı yakaladığı 6 maçtan 5'ini kazandı, 1'inde eşitliği bozamadı.

İki gol kendi kalesine
İki takım arasındaki en az bir golün atıldığı son 15 lig maçında (yarıda kalan son derbi hariç) taraflar 2 kez ilk golleri kendi futbolcularından yedi. BJK İnönü Stadı'nda 24 Mayıs 2009 tarihinde Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı maçta Galatasaraylı Mehmet Topal, aynı statta geçen sezonun ilk yarısında, 26 Ağustos 2012 tarihinde oynanan ve 3-3 biten derbide ise yine Galatasaray'dan Melo ilk golleri kendi kalelerine attı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.