1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAFA DİNAMO!
KAFA DİNAMO!

KAFA DİNAMO!

KKTC’de tahsil yapan Nomthumi... Okul yerine cezaevine...

A+A-

KKTC’de tahsil yapan Nomthumi, pasaportunu başkasına vererek yolcu ettikten sonra posta ile geri aldı, Ledra’dan çıkış yaparken yakalandı

 

Kendisine ait Zimbave pasaportunu başka bir kişiye verip yurt dışına çıkmasını sağlayan Nomthumi Mhalanga dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlının pasaportunu başka bir şahsa verip yurt dışına çıkışını sağladıktan sonra posta yolu ile geri aldığı ve Ledra Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmaya çalıştığı açıklandı.

Polis, zanlının kendine ait olan Zambiya pasaportunu 13-14 Nisan 2014 tarihinde ismi ve uyruğu tespit edilemeyen ancak gönüllü ifadesinde Sumiya olduğu öğrenilen kişiye vererek 24 Nisan 2014 tarihinde yurt dışına çıkmasını sağladığını söyledi.

Polis, zanlının daha sonra pasaportunu posta yolu ile Josef isimli bir şahıstan geri aldıktan sonra

11 Mayıs tarihinde Ledra Palace Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkış yapmak isterken muhaceret görevlileri tarafından fark edildiğini belirtti. Zanlının soruşturma amaçlı 11 gündür tutuklu bulunduğunu belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını ancak pasaport ile yurt dışına çıkış yapan zanlının tespit edilemediğini ve pasaportu iade eden Josef isimli şahsın bulunamadığını söyledi.

Okul yerine cezaevine

Polis, Nomthumi Mhalanga’nın KKTC’de öğrenci olarak bulunduğunu fakat zanlının illegal yollardan KKTC’den kaçma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme kaçma ihtimali bulunan zanlının tutuklu yargılanmasına, bu amaçla 45 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.