1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KAFAMIZA DÜŞECEK, KESİN”
“KAFAMIZA DÜŞECEK, KESİN”

“KAFAMIZA DÜŞECEK, KESİN”

Sütlüce’de

A+A-

Sütlüce’de kız kardeşiyle birlikte yaşayan 70 yaşındaki Şaziye Salahioğluları, evinin arkasında, imam lojmanının bahçesindeki hurma ağaçlarının tehlike yarattığını vurguladı ve yetkililere seslendi
 
Sedef BOŞNAK    

Sütlüce’de kız kardeşiyle birlikte yaşayan 70 yaşındaki Şaziye Salahioğluları, evinin arkasında, imam lojmanının bahçesindeki hurma ağaçlarının tehlike yarattığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Şaziye Salahioğluları, söz konusu lojmanın bahçesindeki 3 hurma ağacından birinin evine doğru yan yattığını vurgulayarak, “Kafamıza düşecek, kesin. Kesmezseniz, öleceğim” diye çağrı yaptı.

Ağaçların kuruyan dallarının bahçesine düştüğünü anlatan yaşlı kadın şöyle konuştu:

“Bahçeye korkudan çıkamaz oldum. Geceleyin gözüme uyku girmez. Yazda, bahçede karyola kurduk, yatamadık. Yıllardır bu korkuyu çekerim, ilgilenen yok. Servi ağacının tozlarının alerji yaptığını belirterek, bazı kişiler kesilmesini istemez diye ben ölecek miyim?”

Tehlikeli, başka yere taşınsın

Sütlüce Muhtarı Hüseyin Kaptan ise hurma ağaçlarının tehlike yarattığını doğruladı ve ağaçların lojman avlusundan başka bir yere taşınmasını istedi.

Kaptan, lojmanda kalan imamın üç küçük çocuğu olduğunu da belirterek, ilgililere gerekeni yapması için seslendi.

Mücahitler dikti, kestirmeyiz

Eski Sütlüce Muhtarı Ali Erel de söz konusu ağaçların 1960’lı yıllarda mücahitler tarafından dikildiğini belirterek, birçok köylünün ağaçların kesimine karşı olduğunu ifade etti ve şöyle dedi:

“Ağaçları mücahitler dikti. Kova kova su taşıyıp büyüttü. Kestirmeyiz. Sık sık budanırsa, tehlike arz etmez. Kesilmelerini istemekteki niyet başkadır. Lojman avlusuna ek oda yapılmak isteniyor. Kesinlikle karşıyız. Engel olmak için elimizden geleni yapacağız. ”

Orman Dairesi’nin ise ağaçlarla ilgili değerlendirme çalışmaları sürüyor.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.