1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAFATASINI ÇATLATIP, GÖĞÜS KEMİKLERİNİN KIRILMASINA SEBEP OLDU...
KAFATASINI ÇATLATIP, GÖĞÜS KEMİKLERİNİN KIRILMASINA SEBEP OLDU...

KAFATASINI ÇATLATIP, GÖĞÜS KEMİKLERİNİN KIRILMASINA SEBEP OLDU...

Hayati tehlikesi devam ediyor;

A+A-

Gazimağusa’da 30 Ocak günü kendisine küfür ettiği gerekçesiyle tartıştığı Bello İdris Madaki’ye attığı yumruk sonrasında ağır yaralanmasına neden olduğu öne sürülen İliyesu Duada, 11 gün süren tutukluluğunun ardından dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Hayati tehlikesi devam eden Madaki’nin, yere düşüp kafatasının çatlamasına ve göğüs kemiklerinin kırılmasına yol açtığı iddia edilen zanlı Duada, mahkemenin emrettiği 20 bin TL’lik nakdi teminat emrini yerine getiremeyerek hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Zanlı, önümüzdeki günlerde teminat şartlarını yerine getirebilmesi halinde yargılanacağı güne kadar serbest kalacak.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Hüseyin Osum’u tanık olarak dinletti.

Tanık polis, olayı mahkemede yeniden anımsattıktan sonra, zanlı tarafından atılan yumrukla yere düşüp kafatasında çatlak oluşan ve göğüs kemikleri kırılan Bello İdris Madaki’nin hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.

Müştekinin gözlerini açtığını ancak bilincinin tam olarak yerine gelip gelmediğinin belirlenemediğini ifade eden polis memuru, zanlı aleyhine yürütülen polis soruşturmasının son bulduğunu kaydetti.

 

Ölürse, katle teşebbüs

Osum, müştekinin hayatını kaybetmesi durumunda tahkikatın “Katle teşebbüs” olarak değişeceğini belirttikten sonra mahkemeden zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlının avukatı Ramadan Sanıvar teminat talebine itiraz etmedi. Sanıvar, müştekinin de olay sırasında alkollü olduğunu ve kafatasında daha önceden meydana gelen bir trafik kazasında sorun oluştuğunu iddia etti.

Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 20 bin TL nakdi teminat yatırması karşılığında serbest bırakılmasını emrederken, haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücut etmesini emretti.

Toroslu, ayrıca zanlının pasaport ve seyahat belgelerine el koyarak KKTC dışına çıkışına yasak getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.