1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAĞIT ÜZERİNDE SADECE 2 BİN 500 TL MAAŞI VAR
KAĞIT ÜZERİNDE SADECE 2 BİN 500 TL MAAŞI VAR

KAĞIT ÜZERİNDE SADECE 2 BİN 500 TL MAAŞI VAR

Tecavüz davası zanlısına kefil girmek isterken mali durumu dikkat çeken “belediye çalışanı” Sajid Masood’la ilgili soruşturma başlatan Mali Polis, zanlının adına kayıtlı Range Rover yanında 3 araç daha bulunduğunu saptadı.

A+A-

Elmas TOKAY

Çatalköy’de kısa bir süre önce meydana gelen tecavüz olayıyla ilgili tutuklanan Tarık Mart’ın kefili olmak için mahkemede şahadet veren ve yargıç emriyle hakkında soruşturma başlatılan Pakistan asıllı KKTC vatandaşı Sajid Masood’la ilgili polis soruşturması devam ediyor.

Dün yeniden mahkemeye çıkarılan Masood’un aleyhine sekiz gün daha tutukluluk kararı alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şubesi yürüttüğü soruşturma kapsamında, Sajid Masood’un belediye işçisi olduğunu ve 2 bin 500 TL maaş aldığını ancak, adına kayıtlı bir Range Rover marka lüks araç dışında, üç adet araç daha bulunduğunu saptadı. Bu kapsamda zanlının evinde yapılan aramada birçok kişiye ait banka hesap bilgileri ve yüksek meblağda banka cüzdanı bulan polis zanlı Masood’la ilgili soruşturmasını genişletti.

Tahkikat memuru şahadet verdi

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen davada, iddia makamı Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara tanık olarak Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Yahya Suiçmez’i dinletti.

Suiçmez, zanlı Sajid Masood’un aleyhine “Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesi Yasası” altında soruşturma başlatıldığı ve tutuklandığını aktararak, bu kapsamda zanlının evinde yapılan aramada birçok kişiye ait banka hesap bilgileri ve yüksek meblağda banka cüzdanı bulunduğunu aktardı.

Suiçmez, zanlıya ait Range Rover marka araç tespit edildiğini söyledi. Zanlının değeri 32 bin sterlin olan bu araç için 50 bin TL peşin para ödeyip, her ay 6 bin TL taksitle arabayı satın aldığını belirten Suiçmez, zanlının belediyede işçi olduğunu ve 2 bin 500 TL maaş aldığını aktardı.

Bu konuyla ilgili zanlının kardeşinin polise bilgi vermesini istediklerini ancak, kardeşinin bilgi vermekten kaçınması üzerine tutuklandığını aktaran Suiçmez, kardeşinin tasarrufunda da sahibi yurt dışında bulunan başka bir Range Rover marka araç tespit edildiğini söyledi. Suiçmez, zanlının kardeşinin bir şirketin çamaşırhanesinde çalıştığını ve 3 bin TL maaş aldığını aktardı.

Suiçmez, zanlının evinde bulunan yüksek meblağlardaki banka hesaplarıyla ilgili banklardan cevap beklendiğini belirterek, yapılan ileri soruşturmada zanlı Sajid Masood’un adına kayıtlı üç adet araba daha bulunduğunu, bu araçlardan ikisinin emare alındığını aktardı.

Zanlının belediyeden ayrı özel bir şirkette şoförlük de yaptığını söyleyen Suiçmez, zanlıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini dolayısıyla sekiz gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu ise huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, soruşturmanın halen devam ettiğini, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğu gerekçesiyle tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı Sajid Masood’un sekiz gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.