1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KAHİRE'DE SURİYELİLERE AİT TIP MERKEZİ KAPATILDI
KAHİRE'DE SURİYELİLERE AİT TIP MERKEZİ KAPATILDI

KAHİRE'DE SURİYELİLERE AİT TIP MERKEZİ KAPATILDI

burada görevli 15 sağlık görevlisinin gözaltına aldığı bildirildi.

A+A-

Mısır güvenlik güçlerinin, Kahire'nin Batısındaki 6 October (6 Ekim) semtinde Suriyelilere ait bir tıp merkezi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapattığı, burada görevli 15 sağlık görevlisinin gözaltına aldığı bildirildi.

AA muhabirinin bir güvenlik kaynağından aldığı bilgiye göre, Kahire'nin batısındaki 6 Ekim semtinde Suriyelilerin tedavisi için açılan tıp merkezi, ruhsatsız faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kapatıldı.

Burada çalışan 15 sağlık görevlisinin gözaltına alındığı baskın sırasında merkezde bulunmadığı için gözaltına alınmaktan kurtulan bir doktor da sivil komisyonun merkeze gelerek ruhsat sorduğunu, olumsuz yanıt alınca güvenlik güçlerinin geldiğini ve buradaki  tıbbi ekibi gözaltına aldığını, hastaları kovduğunu kaydetti.

Adını açıklamak istemeyen doktor, Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsat alınmadığı gerekçesiyle merkezin kilitlediğini ifade etti. Tıp merkezinin Mısır Doktorlar Sendikası'ndan ruhsatı bulunduğunu dile getiren doktor, Sağlık Bakanlığı'ndan ise ruhsat alınmadığını belirtti.

Bir grup Suriyeli doktor tarafından 2013 yılının başlarında kurulan merkezde, birçok tıbbi ihtisas dalında çoğunlukla ücretsiz hizmet veriliyor.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü BedrAbdulati, geçen ay yaptığı basın açıklamasında, ülkede 750 binden fazla Suriyeli bulunduğunu ve bunların 350 bininin Suriye'deki iç savaşın başlamasından sonra geldiğini belirtmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.