1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALACAK YERİ YOKTU
KALACAK YERİ YOKTU

KALACAK YERİ YOKTU

Kaldığı otel odasında sahte para ve uyuşturucu bulunan Faik Tur, cezaevine gönderildi

A+A-

Girne’de kaldığı otel odasında, sahte banknotlar halinde 2 bin 500 ABD doları ve 15 gram hintkeneviri türü uyuşturucu bulunan Faik Tur hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Aleyhindeki suçlardan yargılanmak üzere teminata bağlanılmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarılan Tur, KKTC’de kalacak yeri olmadığı ve yargılama sırasında hazır olmayabileceği gerekçesiyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
   Mahkemede olguları aktaran polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlının “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “Sahte para tasarrufu” ve “Sahte parayı tedavüle sürme” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.
   Özmüezzin, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının turist olarak ülkede bulunduğunu ve kalacak yeri olmadığını anlattı. Özmüezzin, ileride yargılanacak ve KKTC’de herhangi bir bağı olmayan zanlının serbest bırakılması durumunda mahkemede hazır olamayabileceğine dikkat çekti.
   Savcı Mustafa Atakara, ileride yargılanacak zanlının mahkemede hazır olmasının sağlanması için 2 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.
   Zanlı avukatının cezaevi talebine itiraz etmemesinin ardından Kıdemli Yargıç Talat Usar, zanlının serbest kalması durumunda mahkemede hazır olamayabileceğine bulgu yaparak, 2 ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.