1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALBİNE YENİLDİ!
KALBİNE YENİLDİ!

KALBİNE YENİLDİ!

Güzelyurt ağlıyor...

A+A-

Güzelyurt sokaklarını adım adım gezen, yoldan geçenleri ‘nazar değmesin’ diye zeytin dalı ile buhurlayan Cezar Talat 60 yaşında veda etti
Melin DOBRAN
Güzelyurt’un sevilen ve sembol isimlerinden olan 60 yaşındaki Cezar Talat, dün öğle saatlerinde yaşama veda etti. Güzelyurt sokaklarını adım adım gezen, zeytin dalı yakıp yoldan geçen herkesi buhurlayan Cezar, artık yok… İnsanlar kadar hayvanların da dostu olan Cezar’ın erken vedası tüm Güzelyurt’u hüzne boğdu.
Tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren Cezar Talat’ın, bugün Güzelyurt’taki Yuvacık Mezarlığı’nda defnedilmesi bekleniyor.
“İyilik abidesiydi”
Aile yakınlarından alınan bilgiye göre Aslen Limasollu olan ve yıllardan beridir Güzelyurt’ta ikamet eden Cezar Talat’ın devletten aldığı sosyal yardımla geçimini sağladığı öğrenildi. Diyalog’a konuşan bir aile yakını, “Cezar çok iyi biriydi. Üzgün birini göremezdi. Hemen ‘neyin var?’ diye sorardı. Parası yoksa üzerindeki paradan ona verirdi. Bölgenin en sevilen insanıydı. Herkesin sevgisini kazanmış biriydi. Bir hafta içinde 3 kez hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda vefat ettiğini öğrendik. Hastaneden bize, şekerden dolayı iç organlarının eridiğini ve kalp yetmezliğinden dolayı vefat ettiği söylendi” ifadelerini kullandı.
Çağlar: Cezar’ımızı kaybettik
CTP Güzelyurt Milletvekili Mehmet Çağlar ise bölgenin sembol isimlerinden Cezar Talat’ın ölüm haberini kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden şu sözlerle paylaştı: “Tam 34 gün, başta karaciğer olmak üzere iç organlarının iflas etmesiyle Lefkoşa'da Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören ve yaşama savaşı veren Güzelyurt'un çok değerli simalarından, herkes tarafından sevilen insan, yüreği kötülük bilmeyen, aklı fenalık taşımayan her yönüyle cennetlik olan sevgili Cezar'ımızı kaybettik... Çok üzgünüm... Cezar'a Allah’tan rahmet ve nur içinde yatmasını dilerken, ailesine, sevenlerine ve tüm Güzelyurt halkına başsağlığı dilerim... Güzelyurt Cezarsız hep eksik olacak bundan böyle...

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.