1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. KALBİNİ YEMİŞTİ!
KALBİNİ YEMİŞTİ!

KALBİNİ YEMİŞTİ!

"YİNE OLSA YİNE YERİM!"

A+A-

'Eğer yerimizde siz de olsaydınız...'

Suriye'de bir askerin kalbini yerken çekilmiş görüntüleriyle tartışma yaratan isyancı, BBC'ye "Aynı şeyi tekrar yaparım" dedi.

"Yamyam isyancı" lakaplı Ebu Sakkar, videosunda bir askerin kalbini çıkarırken ve ısırırken görülüyor.

Görüntüde Sakkar, askerin kanlar içindeki kalbine ağzına götürürken "Esad'ın köpekleri, kalbinizi ve ciğerinizi yiyeceğiz" diye bağırıyor.

'Siz daha fazlasını yapardınız'

Suriye'de BBC muhabiri Paul Wood'a konuşan Sakkar, askerin kalbini yemediğini, gösteri amaçlı olarak yer gibi yaptığını söyledi. Sakkar, "Bizim yaşadıklarımızı siz yaşasaydınız, siz daha da fazlasını yapardınız" dedi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü - Human Rights Watch tarafından savaş suçu işlemekle suçlanan Ebu Sakkar, Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ve isyancılara silah sağlanması gerektiğini belirterek, "dünyanın yardımlarına gelmemesi halinde birçok kişinin buna benzer şeyler yapmaya mecbur kalacağını" savundu.

BBC muhabiri Wood, tezat bir şekilde, Suriyeli isyancılara silah gönderilmemesi gerektiğini savunanların tezlerini Sakkar'ın görüntüleriyle savunduğunu aktarıyor.

Human Rights Watch, Ebu Sakkar'ın daha önce de Suriyeli askerlerle birlikte çarpışırken ölen Lübnanlı Hizbullah üyelerinin cesetleri ile poz verirken çekilmiş görüntüleri de olduğunu bildirmişti.

Birleşmiş Milletler'e göre, Suriye lideri Beşar Esad'a karşı ayaklanmanın başladığı Mart 2011'den bu yana ölenlerin sayısı 70 bini geçti.

 

Vatan

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.