1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALDIRIM İŞGALİ YAPAN ESNAFIN MALLARINA EL KONULACAK!
KALDIRIM İŞGALİ YAPAN ESNAFIN MALLARINA EL KONULACAK!

KALDIRIM İŞGALİ YAPAN ESNAFIN MALLARINA EL KONULACAK!

KALDIRIMLARI BOŞALTMALARI İÇİN SÜRE TANINDI

A+A-

ARASTA VE LOKMACI ESNAFINA 8 TEMMUZ’A KADAR SÜRE

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Arasta ve Lokmacı bölgesindeki kaldırım işgallerine son vermek amacıyla çalışma başlattı. 8 Temmuz’a kadar uyarıları dikkate almayan işletme sahiplerinin ürünleri müsadere edilecek.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Arasta ve Lokmacı bölgesinde geçtiğimiz hafta denetim yapan LTB Zabıta Şubesi ekipleri, bölge işletme sahiplerine uyarıda bulunarak kaldırımlara konulan ve geçişi engelleyen masa, sandalye, buzdolabı, yiyecek gibi ürünlerin kaldırılmasını istedi.

Zabıta Şubesi tarafından verilen bilgiye göre, söz konusu işletme sahiplerine bu amaçla 8 Temmuz Pazartesi gününe kadar süre tanındı. Bu süre sonunda uyarıları dikkate almayıp, mallarını kaldırım üzerinden kaldırmayan işletme sahiplerinin ürünleri müsadere edilecek.

Açıklamaya göre, LTB Zabıta Şubesi denetimlerini aralıksız sürdürecek. Zabıta Şubesi, iş yeri sahiplerinden kurallara uymalarını ve yayaların hakkını da gasp etmemelerini istedi.

LTB açıklamasında, Belediyeler Yasası’nda belediyelerin bu konulardaki yetkisini düzenleyen maddeye de atıfta bulunuldu.

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.