1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALDIRIM YÜKSEKLİĞİ SORUN OLDU
KALDIRIM YÜKSEKLİĞİ SORUN OLDU

KALDIRIM YÜKSEKLİĞİ SORUN OLDU

Gönyeli’de bazı esnaf belediyenin yürüttüğü kaldırım çalışmalarından şikâyetçi;

A+A-

Gönyeli Belediyesi’nin bir süredir yaptığı kaldırım çalışmalarına bazı esnaf ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Gönyeli Belediye sınırları içerisinde aynı cadde üzerinde farklı uygulamalar yapıldığını iddia eden bölge esnafından Salih Konti yaşadığı sıkıntıyı anlatarak, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’yi siyasi ayrımcılık yapmakla suçladı. Olay yerine gelen Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de belli kurallar çerçevesinde çalışmalarını yürüttüklerini söyledi ve adil olduğunu belirtti.

“Ayrımcılık var”

Salih Konti açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Bana bundan 7-8 ay önce adalet ve hakkaniyetten bahseden Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli şimdi tam tersini yapıyor. Bu caddede kimi kaldırımlar yüksek, kimi ise alçak bırakıldı. Benim özel park yerim olmasına ve arabalarımızı oraya koymamıza rağmen, sırf inat olsun diye yapılan kaldırımımızı kırarak yeniden yükseltti. Benim itiraz etmeme karşın bana, ‘yasalar burada kaldırımın 14 santim olmasını emreder’ dedi. Ancak burada birçok kaldırım alçak ve arabaların gireceği yükseklikte.”

“Bazı binaların önündeki kaldırımlar alçak”
Gönyeli Belediyesi’nin karşısındaki binaların kaldırımlarının da alçak olduğunu söyleyen Salih Konti, “Belediye başkanı onları görmez ama bizim kaldırımı yükseltmeye uğraşır” dedi. Salih Konti, aynı caddede 4-5 adet yeni inşaatın devam etmekte olduğunu, ama sadece kendi kaldırımlarına müeyyide uygulandığını ifade etti. Başkanın şu anda inşaatı devam eden ama yüksek olmayan kaldırımlara müdahale etmediğine dikkat çeken Salih Konti, “Gönyeli Belediye binası önündeki kendi kaldırımlarında bile engelliler için rampa bulunmayan belediye nasıl adil olabilir?” dedi.

Benli: “Biz herkese adil davranıyoruz”
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli uygulamayı yerinde incelemek üzere bölgeye geldi ve  bazı açıklamalarda bulundu.

Benli, konuyla ilgili şöyle konuştu: 
“Biz belediye olarak Gönyeli’de yaptığımız her türlü uygulamada adil olmaya dikkat ediyoruz ve en çok övündüğümüz şey de adil olmamızdır. Burada araç park yeri olarak ruhsatlandırılan yerlere araç giriş yeri olacak şekilde rampa düzenlenir. Bina planlamasında araç park yeri gösterildiyse kaldırım alçak, park yeri gösterilmediyse kaldırım yüksek yapılır. Bu en temel kuraldır. Eğer bu kurala da uymayacaksak, yanlış adam Gönyeli Belediye başkanı olmuştur. Bu kurala herkes uyacaktır.”
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.