1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALDIRIMDA DURAKTAN YÜRÜYECEK YER YOK!
KALDIRIMDA DURAKTAN YÜRÜYECEK YER YOK!

KALDIRIMDA DURAKTAN YÜRÜYECEK YER YOK!

KALDIRIMDA DURAKTAN YÜRÜYECEK YER YOK!

A+A-

YOL ORTASINDA DURAK

Yol içerisinde bulunan otobüs durakları trafiği altüst ediyor. Yolcu indirmek yada almak için duran bir otobüsün arkasından gelen bir araç diğer şeride geçip seyrine devam etmeye çalışırken birçok kez kaza ile yüz yüze kalıyor.

KALDIRIMLAR İŞGAL EDİLDİ

Ülkede bazı otobüs durakları ise kaldırımların üzerine kurulduğu için özellikle özürlülerin kaldırım kullanımını engelliyor. Yürüyüş alanını daraltan otobüs durakları aynı zamanda tekerlekli sandalyelerin geçişini tamamen engelliyor.

Yanlış yere yapılan otobüs durakları trafiği altüst ediyor. Özellikle ülkemizde belli noktalarda çift şerit yollar içine yapılan otobüs durakları kazalara davetiye çıkarıyor.  Yol içerisinde bulunan durakta yolcu indirmek ya da yolcu almak için dursan otobüslerin arkasından gelen sürücüler bu otobüsleri geçmek için yolun sağını almaya çalışırken o esnada sağ şeritten gelen araç ile çarpışma tehlikesi ile burun buruna kalıyor.

Otobüs şoförleri içinde tehlike

Bu durum diğer araç sürücüleri kadar otobüs şoförleri içinde tehlike arz ediyor. Yol içerisinde bulunan ancak durak olarak yapılan alanlarda duran otobüs şoförleri arkadan gelen bir sürücünün dikkatsizliği veya durak olduğunu bilmemesi nedeniyle hemen hemen her gün kaza tehdidi ile karşı karşıya kalıyor

Trafik ışığının dibinde otobüs durağı…

Ayrıca yol içerisine yapılan otobüs duraklarının büyük bölümü trafik ışıklarına çok yakın mesafelerde bulunuyor. Özellikle yeşil ışık sönmeden geçmek isteyen sürücüler önlerinde bir otobüs durması durumunda panik yapıyor ve dikkatsiz bir şekilde diğer şeride geçmeye çalışırken kaza tehdidi ile karşı karşıya kalıyor.

Kaldırımları işgal ediyor…

Birçok otobüs durağı ise kaldırımları işgal eder durumda. Otobüs duraklarının kaldırımları işgal etmesi en çok engelli vatandaşları rahatsız ediyor. Kaldırımlar üzerine yapılan otobüs durakları nedeniyle engelli vatandaşlar kaldırımları kullanamıyor.

Avcı: Göz ardı edildi

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, şehir planlamaları yapılırken otobüs duraklarının göz ardı edildiğini söyledi ve durakların normalde yoldan ayrı otobüsün gidip içine girebileceği cepler şeklinde olması gerektiğini kaydetti. Avcı, otobüs duraklarının trafiğin akışını engellemeyecek şekilde yapılması gerektiğini savundu.

“Tehlike arz ediyor”

Bir otobüsün yol içerisindeki durakta durmasının ciddi anlamda kaza tehdidi arz ettiğini kaydeden Avcı şu şekilde konuştu:

“İki şerit yolda bir şetti engelleyecek şekilde otobüs durağı yapılaması trafik akışını engellemenin yanı sıra kazalara da davetiye çıkarmaktadır. Otobüsün arkasından gelen bir sürücü duran otobüsü geçmek istediğinde diğer şeritten gelen araçla çarpışabilir. Bizim ülkemizde otobüs duraklarıyla ilgili yapılan birçok yanlış var. Bu yanlışlar arasında otobüs duraklarının reklam panosuna dönüştürülmesi de yer alıyor.”

“Gereksiz yerlere durak yapılıyor”

Ülkede hiç ihtiyaç olmayan yollara bile otobüs durağı yapıldığından söz eden Avcı bunu Metehan yoluna yapılan otobüs durağı ile örneklendirdi. Avcı mevcut otobüs durakları doğru düzgün yapılmazken bazılarının da gereksiz yerlere yapıldığına dikkati çekti.

durak.jpg

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.