1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “KALECİK ÇEVRE FACİASI ARDINDAN, PİYASAYA BALIK VERMEYİ DURDURDUK”
“KALECİK ÇEVRE FACİASI ARDINDAN, PİYASAYA BALIK VERMEYİ DURDURDUK”

“KALECİK ÇEVRE FACİASI ARDINDAN, PİYASAYA BALIK VERMEYİ DURDURDUK”

Kalecik’teki Deepsea Fisheries balık çiftliği, denize petrol sızıntısının ardından, piyasaya balık vermeyi durdurduklarını açıkladı.

A+A-

Kalecik’teki Deepsea Fisheries balık çiftliği, denize petrol sızıntısının  ardından, piyasaya balık vermeyi durdurduklarını açıkladı.

Şirket direktörü Sonuç Seydali, yazılı açıklamasında, spekülasyonların önüne geçmek için açıklama yapma ihtiyacı duyduklarını belirterek,” olayın ardından piyasaya balık vermeyi durdurduk” dedi.

Seydali, yaşanan olaydan kendilerinin de üzüntü duyduğunu belirterek, “AKSA şirketinin Kalecik’te işlettiği elektrik santrali için tedarik ettiği fuel-oil türü akaryakıtın tesise ikmali sırasında meydana gelen sızıntıdan yaklaşık 100 tonun denize aktığını ve bölge kıyılarından 7 kilometrelik bir alanın kirlendiğini,  Deepsea Fisheries Balık Çiftiği’nin de etkilenerek büyük ekonomik kayıp yaşadıklarını” bildirdi.

“ANALİZ RAPORLARI NET OLARAK ELİMİZE GEÇENE KADAR BALIK HASATINI DURDURDUK”

Seydali şunları kaydetti:

“Olayın yaşandığı ilk günden itibaren Tarım Bakanlığı, Hayvancılık Dairesi, Aksa Enerji Üretim AŞ., Seagull firması ve Biyologlar Derneği ile acil eylem planı çıkarılmış ve istişare halinde mevcut kirliliğin yayılmasını ve etkisini azaltmak amacıyla müdahaleler yapılmaktadır.  Bununla birlikte, Türkiye’de uluslararası  akrediteye sahip labaratuvar ve devlet labaratuvarlarında gerekli analizlerin yapılması için numuneler gönderilmiş olup, bu analizler günlük, haftalık ve aylık olarak yaptırılmaya devam edilecektir.

Halkın sağlığ herşeyden önemlidir. Analiz raporları net olarak elimize geçene kadar balık hasatını durdurduk. Piyasaya balık vermeyeceğiz.”

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.