1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALECİK’TE İNCELEMELERDE BULUNDU
KALECİK’TE İNCELEMELERDE BULUNDU

KALECİK’TE İNCELEMELERDE BULUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Kalecik sahilini temizleme çalışmaları ve çalışma koşullarını yerinde incelediler.

A+A-

HARMANCI: “GEMİDE KALAN YÜKÜN BOŞALTIMINA BAŞLANDI”

GÜRPINAR: “HÜKÜMET OLARAK GEREKLİ ADIMLARI ATMA KONUSUNDA KARARLIYIZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı,  Kalecik sahilini temizleme çalışmaları ve  çalışma koşullarını yerinde  incelediler.

İki Bakan birlikte, rutin kontroller çerçevesinde Kalecik sahili ve AKSA tesisinde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmaları denetlediler.

HARMANCI: “GEMİDE KALAN YÜKÜN BOŞALTIMINA BAŞLANDI”

Turizm Çevre Kültür Bakanı Mehmet Harmancı incelemeler öncesinde TAK ve BRT’ye yaptığı açıklamada, bugün bir kez daha rutin kontorller için Kalecik’e geldiklerini belirtti.

Harmancı, bugün saat 15.00’te Kaptanoğlu gemisinde kalan yükün boşaltımına başlandığını, 10 saat sürmesi beklenen boşaltımın ardından sızıntının tonajıyla  ilgili net bilgiyi verebileceklerini ifade etti.

GÜRPINAR: “HÜKÜMET OLARAK GEREKLİ ADIMLARI ATMA KONUSUNDA KARARLIYIZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da,  üzücü olayla birlikte çevre kirliliği yaşandığını belirterek, olayın bir başka boyutunun da temzlzik çalışmasına katılanların çalışma koşulları olduğunu söyledi.

Bakan Gürpınar,  ilk başta pek de iyi olmayan temizlik çalışanlarının çalışma koşullarının sonradan kısmen de olsa düzeltildiğini belirterek, “Bugün Sayın  Çevre Bakanı ile birlikte hem temizlik çalışmalarını yerinde görmek ve incelemek, hem de temizlik çalışmasına katılan işçilerin diğer görevlilerin çalışma koşullarını da  yerinde incelemek üzere geldik. Bir de o gözle bakmak istiyoruz” dedi.

AKSA şirketinde iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili bir çalışma yürütülmekte olduğunu ifade eden Gürpınar, bu konuda bugüne kadar  yapılanları ve bundan sonra yapılması planlananları da inceleyeceklerini söyledi.
Bakan Gürpınar, “Umarız bu tür kazalar bir daha yaşanmaz. Bu konuda da gerek boşaltım gerekse diğer faaliyetlerlin  uluslararası standartlara uygun olmasını sağlayacak şekilde kalıcı tedbirler alınr. Biz  hükümetin tüm üyeleri de dahil olarak  bu konuda en gerekli, ivedi adımları atma yönünde kararlıyız, bu konuda çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.