1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KALICI ÇÖZÜM ANCAK…”
“KALICI ÇÖZÜM ANCAK…”

“KALICI ÇÖZÜM ANCAK…”

“KALICI ÇÖZÜM ANCAK…”

A+A-

DP ULUSAL GÜÇLER: “KKTC’Yİ YÖNETENLERİN BUGÜN EN ÖNCELİKLİ GÖREVİ, GENÇ CUMHURİYETİ BÜTÜN KURUM VE KURULUŞLARIYLA KÖKLEŞTİRMEKTİR”

 Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yönetenlerin en öncelikli görevinin, tüm kurum ve kuruluşları ile kökleştirmek olduğunu belirtti.

DP Ulusal Güçler tarafından Barış ve Özgürlük Bayramı vesilesiyle yayımlanan mesajda, Barış Harekatı’nın Kıbrıslı Türklerin yasal temsilcilerinin ısrarlı çağrıları ve Anavatan Türkiye yöneticilerinin basiretli kararları sonucunda gerçekleştiği, Barış Harekatı sayesinde Kıbrıslı Türklerin tam özgürlüğe, Kıbrıs adasının da barışa kavuşturulduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Kıbrıs Türk halkı inançla verdiği varoluş mücadelesi ve Barış Harekatı sonucunda, Kıbrıs’ın kuzeyindeki özgür ve güvenli topraklarda, KKTC’yi kurarak mücadelesini taçlandırmıştır. KKTC’yi yönetenlerin bugün en öncelikli görevi, genç cumhuriyeti bütün kurum ve kuruluşları ile kökleştirmektir” ifadeleri kullanıldı.

“KALICI ÇÖZÜM ANCAK…”

Kıbrıs’ta kalıcı bir barışın ancak 41 yıl önce yaşanan acı olaylar ve gerçekler göz önünde bulundurularak var olabileceği kaydedilen açıklamada, “Kıbrıslı Türklerin kendi kendini özgürce yönettiği ve Kuzey Kıbrıs’ta egemenlik hakkını kullandığı gerçeği yok kabul edilerek bir çözüme ulaşılamaz. Kalıcı barış veya çözüm ancak Kıbrıs Türk halkının eşitliği, egemenliği ve iki kesimlilik, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi ilgili tüm taraflar tarafından kabul edilerek gerçekleşebilir” denildi.

Açıklamada, özgürlük ve güvenlik mücadelesinde şehit düşenlere rahmet dilendi, muharip gaziler, VarolUş Mücadelesi Önderi Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri ile KKTC Güvenlik Kuvvetleri’ne saygı ve hürmet sunuldu, Barış ve Özgürlük Bayramı kutlandı.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.