1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KALİTELİ YAKITLA SADECE KÜKÜRT ORANINDA İYİLEŞTİRME SAĞLANIR”
“KALİTELİ YAKITLA SADECE KÜKÜRT ORANINDA İYİLEŞTİRME SAĞLANIR”

“KALİTELİ YAKITLA SADECE KÜKÜRT ORANINDA İYİLEŞTİRME SAĞLANIR”

Yapılan açıklama kabul edilmez ...

A+A-

 

Demokrat Parti Ulusal Güçler Çevre Komitesi Başkanı Hakan Dinçyürek, elektrik santrallarında kaliteli yakıtla sadece kükürt oranında iyileşme sağlanacağını, zararlı gazların minimize edilmesi için filtrelemenin şart olduğunu belirtti.

Yazılı açıklamasında, KIB-TEK yetkililerinin “Kaliteli Yakıta Geçeceğiz, Ancak Filtre Takmayacağız” şeklinde açıklama yaptığını  belirterek, bunun kabul edilmez olduğunu ifade eden Dinçyürek, Demokrat Parti Ulusal Güçler Çevre Komitesi olarak konunun ısrarlı takipçisi olacaklarını duyurdu.

Bakanlıkları döneminde Bakanlar Kurulu’ndan geçirmiş oldukları bir önerge ile yasa ve tüzüklerde belirlenen emisyon standartlarını sağlayamayan büyük yakma tesislerinde, maksimum %1 kükürt içerikli yakıt kullanılmasının zorunlu hale getirildiğini kaydeden Dinçyürek, “Ancak kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz ki %1 kükürt içerikli yakıt kullanılması ile bacadan salınan zararlı gazlardan sadece kükürt ile ilgili iyileştirme sağlanmış olur” dedi.

Büyük Yakma Tesisleri’nin bacalarından salınan zararlı gazın sadece kükürt olmadığına işaret eden Dinçyürek, bu nedenle başta azot monoksit olmak üzere salınan diğer zararlı gazların minimize edilmesi ve yasa ve tüzükler ile belirlenen standartların sağlanması için filtreleme yapılmasının şart olduğunu vurguladı.

2015 KIB-TEK bütçesinin Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesi esnasında insan sağlığının korunması açısından oldukça önem arz eden filtreleme işleminin yapılabilmesi maksadı ile kalem konmasının sağlandığını ifade eden Dinçyürek, “Bakanlar Kurulu’na KIB-TEK tarafından 50 milyon TL denk bütçe olarak sunulan KIB-TEK 2015 Bütçesi Bakanlar Kurulu tarafından filtreleme işlemi çalışmalarının başlatılması ve diğer gerekli yatırımların yapılabilmesi maksatları ile 105 milyon TL ye çıkarılmıştır” dedi.

Dinçyürek, Bakanlar Kurulu’nda yapılan bu görüşme ve yaşanan gelişmeler sonrasında KIB-TEK yetkililerinin 2015 yılı içerisinde filtreleme işlemi ile ilgili çalışma başlatılacağını taahhüt ettiklerini ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.