1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALKINMA BANKASI ÖĞRENCİ YURDU PROJELERİ İÇİN “TEŞVİK BELGESİ” ARAMAYACAK
KALKINMA BANKASI ÖĞRENCİ YURDU PROJELERİ İÇİN “TEŞVİK BELGESİ” ARAMAYACAK

KALKINMA BANKASI ÖĞRENCİ YURDU PROJELERİ İÇİN “TEŞVİK BELGESİ” ARAMAYACAK

Fatma Kınış, bankaya yapılacak öğrenci yurdu projeleri ile ilgili kredi müracaatlarının “Teşvik Belgesi” aranmaksızın kabul edileceğini duyurdu.

A+A-

Kalkınma Bankası Müdürü Fatma Kınış, bankaya yapılacak öğrenci yurdu projeleri ile ilgili kredi müracaatlarının “Teşvik Belgesi” aranmaksızın kabul edileceğini duyurdu.

Kınış yaptığı yazılı açıklamada, kalkınmada birinci öncelikli yörelerde yüzde 70’e kadar, kalkınmada ikinci öncelikli yörelerde yüzde 60’a kadar ve diğer yörelerde de yüzde 50’ye kadar kredilendirme oranıyla değerlendirileceğini kaydetti.

Kınış, Kalkınma Bankası’nın üniversite sektörünü desteklemeye yönelik sağladığı öğrenci yurdu projelerine ilişkin kredi müracaatlarındaki kriterlerin sektörde hasıl olan yatırım ihtiyacı dikkate alınarak Yönetim Kurulu tarafından tadil edildiğini duyurdu.

ÖN BAŞVURULAR 31 TEMMUZ’A KADAR

Açıklamasında, Banka Yönetim Kurulu’nun kararı çerçevesinde, üniversite sektörünü desteklemeye yönelik sağlanan yurt kredileri için ön başvuruların 31 Temmuz Perşembe’ye kadar olduğuna işaret eden Kınış, ön başvuru onayı alan başvurular için dosya tamamlama süresinin ise, 29 Ağustos Cuma günü mesai bitiminde dolacağını duyurdu.

Kınış, Amerikan Doları para biriminden ve gayrimenkul ipoteği ve/veya banka teminat mektubu karşılığında kullandırılacak yurt kredilerinin değerlendirilmesinde nihai kararın, bölgedeki yurt ihtiyacı dikkate alınarak belirleneceğini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.