1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALKINMA BANKASINI POLİS BASTI
KALKINMA BANKASINI POLİS BASTI

KALKINMA BANKASINI POLİS BASTI

KALKINMA BANKASINI POLİS BASTI

A+A-

KKTC’nin önde gelen prestijli bankalarından Kalkınma Bankası geçtiğimiz gün Polis baskınına uğradı. Cürümleri Önleme Şubesine bağlı bir Polis ekibi tarafından ziyaret edilen Kalkınma Bankasında bazı çekler ile ilgili soruşturma yapıldığı öğrenildi.

Polis tarafından yapılan soruşturma ve araştırma sonrasında bazı ifadelerin alındığı ve bazı memurların bilgisine başvurulduğu öne sürülüyor.

Cürümleri Önleme Şubesine bağlı Polis Ekibi tarafından yapılan baskın sonrasında birçok iddia ortaya atıldı. Ortaya atılan birçok iddia arasında bazı memurların suiistimal yaptığı ve Polis Baskınının bu nedenle yapıldığına vurgu yapıldı. Ancak yapılan araştırmada bu durumun gerçek olduğuna yönelik herhangi bir bulguya rastlanmadığı görüldü.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü çevrelerinden güvenilir bir kaynak, yaptığı açıklamada, Cürümleri Önleme Şubesi tarafından Kalkınma Bankasına bir operasyon yapıldığı doğrudur. Ancak bu dile getirildiği gibi bir suiistimal ile ilgili bir operasyon değildir dedi.

Ayni kaynak açıklamasına devamla bakın, Polis Kalkınma Bankasına bir memurun kestiği karşılıksız çekler ile ilgili olarak baskın yaptı. Bir hukuk davası olan bu durum çerçevesinde Kalkınma Bankasındaki memur sorgulandı. Kesilen karşılıksız çekler ile ilgili sözlü ve yazılı ifadeler alındı. Baskın bu durum çerçevesinde yapıldı ifadesinde bulundu.

Keşide edilen çeklerin karşılıksız çıkması ile ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz bir Avukat ise yaptığı açıklamada, alacak verecek davaları ile ilgili olarak keşide edilen çeklerin karşılıksız çıkması halinde konu hukuk davalarını gören Mahkemelere intikal ettirilir ve hukuk davası açılır. Dolandırıcılık, sahtecilik veya çek sirkatı içermediği müddet ceza davaları mahkemesine intikal ettirilmez. Karşılıksız çeklere eskiden olduğu gibi Polis müdahale etmez. Bu nedenle Kalkınma Bankasına Polisin bu nedenle baskın düzenlemesinin öne sürülmesi pek inandırıcı değil dedi.

KibrisSözcü

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.