1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. KALORİLİ YİYECEKLER NEDEN DAHA POPÜLER?
KALORİLİ YİYECEKLER NEDEN DAHA POPÜLER?

KALORİLİ YİYECEKLER NEDEN DAHA POPÜLER?

Yale Üniversitesi’nin araştırması, kalori alımının beyinde yemek yeme davranışlarını kontrol eden bölgeyi etkilediğini ortaya koydu.

A+A-

Current Biology dergisinde yayımlanan çalışmanın, insanların bazı yiyecekleri neden daha çok tercih ettiğinin sebeplerini göstererek, obezite konusuna ışık tutacağı öngörülüyor.

Araştırma kapsamında, lezzetli, ancak kalorisiz ve karbonhidrat eklenmiş iki farklı içecek türünü, iki grup insanın 3 hafta boyunca içmesi sağlandı. Araştırmaya katılanların kanlarındaki glukoz oranıyla beyinlerinde meydana gelen değişik tepkiler tespit edilirken, katılımcıların kalorili içeceği daha çok sevdiği görüldü. Araştırma ekibi, kalorili içeceğin kandaki glukozu arttırarak, beynin yeme alışkanlıklarını belirleyen bölgesindeki tepkileri etkilediğini gösteriyor.

Araştırmayı yürüten Dana Small, “Araştırma, bir insanın herhangi bir yiyeceği ne kadar sevdiğinden bağımsız olarak, bir yiyeceği çok yemesinin nedenlerini açıklayabilir. Bu da fazla yemek yeme ve obezite konularında yol gösterici olacaktır” dedi.

Araştırma ayrıca, glukoz metabolizması bozulmuş olan diyabet hastalarının glukoza olan hassasiyetleri fazla olduğundan, yiyeceklere daha duyarlı olacaklarını da ortaya koyuyor.

 

Kaynak: ntvmsnbc

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.