1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. KALP HASTALARI DİKKAT!
KALP HASTALARI DİKKAT!

KALP HASTALARI DİKKAT!

Kalp hastaları dikkat! Eğlenirken ‘kriz’ çıkmasın!

A+A-

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, yılbaşı gecelerinde kalp rahatsızlığı şikayetiyle acil servislere başvuran hasta sayısında artış gözlendiğini açıkladı.

Ceyhan, “Tıbbi veriler, yılbaşı gecesi kalp krizi geçirme ve kalp krizinden ölme olasılığının yılın diğer günlerine göre daha yüksek olduğunu gösteriyor. Kalp hastaları kontrolsüz şekilde beslenmemeli, yağlı-tuzlu besinler tüketmemeli, yüksek miktarda alkol almamalı. Yılbaşında kalp hastalığı riskini arttıran diğer bir faktör de piyango heyecanı. Yılbaşı piyangosu gibi yüksek heyecana sebep eğlence araçlarının panik atağı tetiklediği, bunun da kalp krizi riskini arttırdığı biliniyor. Yılbaşı gecesi tıbbi hizmetlerin de yetersiz olabileceğini göz önünde bulundurularak kalp hastalarının tüm bunlara dikkat etmesi büyük önem taşıyor” dedi.

HEMEN TEMİZ HAVAYA ÇIKIN 

Kriz sırasında yapılması gerekenleri de anlatan Ceyhan, “Kalp krizi, kendisini göğüs ortasındaki baskı, soğuk terleme, çarpıntı, bulantı, nefes darlığı gibi etmenlerle belli eder. Böylesi bir durumda yapılacak şey yakınları haberdar etmek, bulunulan ortamdan uzaklaşarak havası temiz, sakin bir yere geçmek ve sıkıntının devam etmesi durumunda zaman geçirmeden hastaneye gitmektir” diye konuştu.

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.