1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALP KRİZİ GEÇİRDİ, MAHKEMEYE GİDEMEDİ!
KALP KRİZİ GEÇİRDİ, MAHKEMEYE GİDEMEDİ!

KALP KRİZİ GEÇİRDİ, MAHKEMEYE GİDEMEDİ!

Dava ertelendi!

A+A-

“Yasa dışı kürtaj” davasında yargılanan 6 kişinin yaptığı istinaf başvurusu dün Yüksek Mahkeme huzurunda görüşüldü. 5 yıl hapislik cezası alan Fahri Karagözlü ise kalp krizi geçirdiği ve bay-pas ameliyatı olacağı için mahkemeye gidemedi

Devrim DEMİR 

Girne’de Ada Hospital isimli hastanede bazı hamileliklerin yasal olmayan şekilde sonlandırılması olayıyla ilgili “yasadışı kürtaj davası” olarak adlandırılan 6 sanıklı davanın istinafı dün Yüksek Mahkeme huzurunda görüşüldü.

Mart ayında tüm davalardan beraat eden emekli hemşire Taner Okburan davada hazır bulunurken, beraat eden Doktor Mehmet Ali Tunçbilek ve Doktor Verda Özkent Tunçbilek adına savunma avukatları hazır bulundu.

Aynı dava altında 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Doktor Fahri Karagözlü geçirmiş olduğu kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede bay pas ameliyatı olacağı için davada bulunamazken, 4 yıl hapislik cezası alan Doktor Rasiha Serdaroğlu ve 3 yıl hapis cezası alan hemşire Ayşegül İşbilen tutuklu getirilerek davada hazır bekledi.

Serdaroğlu ve İşbilen Yargıtay Ceza Mahkemesi olarak oturum yapan başkanlığını Yüksek Mahkeme yargıcı Ahmet Kalkan’ın yaptığı Yargıçlar Gülden Çiftçioğlu ve Bertan Özerdağ’dan oluşan heyetin huzuruna çıkarıldı.

İstinaf duruşmasında tüm savunma avukatları hazır bulunurken,  Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulundu.

Tüm istinaflar Ekim ayında dinlenecek

Yargıtay Ceza Mahkemesi başkanı Yüksek Mahkeme yargıcı Ahmet Kalkan, dinlenmemiş tüm istinaf davalarını 25 Ekim tarihine ertelediğini avukatlara belirterek oturumu kapattı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın ardından, KKTC Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Erdinç Akyener bir açıklama yaparak, karardan memnun olmadıklarını ve 14 gün içerisinde istinaf dosyalayıp, Yüksek Mahkeme’ye başvuracaklarını söylemişti.

Sanıklar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek’in “ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek”, “çocuk düşürmeye teşebbüs”, “hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak”, “çocuğun doğumunu gizleme”, Ayşegül İşbilen, Taner Okburan, Fahri Karagözlü ve Rasiha Serdaroğlu ise bu davaların yanında “adam öldürme” suçundan yargılanıyordu.

 

Meliz Akçal’ın istinaf kararı süresiz ertelenmişti   

Ada Hospital’deki yasa dışı kürtaj meselesinde adı belirlenen ilk anne olan ve 17-18 haftalık hamileliğini gayrı yasal yollardan aldırdığı gerekçesiyle 9 ay hapse mahkûm edilen Melis Akçal’ın Yüksek Mahkeme’ye yaptığı istinaf başvurusu geçtiğimiz hafta  dinlenmiş ve kararı okunmak üzere süresiz ertelenmişti.

Yargıtay Ceza Heyeti Başkanı Ahmet Kalkan, Meliz Akçal’ın istinaf davasını, kararın açıklanması için süresiz ertelemiş ancak kararın kısa sürede okunacağını belirtmişti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.