1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. KALP KRİZİ SONRASI SEKS...
KALP KRİZİ SONRASI SEKS...

KALP KRİZİ SONRASI SEKS...

KALP KRİZİ SONRASI SEKS...

A+A-

Almanya’da bilim insanları 30-70 yaş arası 536 kalp hastasını 10 yıl boyunca gözlemledi ve kalp krizi geçirdikten sonra seks yapmanın ekstra bir sağlık riski yaratmadığı sonucuna vardı.

ULM Üniversitesi’nde araştırmacılar önce inceledikleri hastaların ne sıklıkla seks yaptığını kayda aldı. Daha sonra bir kalp hastasının seks yapma sıklığı ile kalp sağlığı durumunun birbirine bağlantılı olup olmadığı incelendi. Hastalardan yüzde 0.7’sinin ikinci bir kalp krizi geçirmeden bir saat kadar önce seks yaptığı, yüzde 1.5’inin krizden 3 ila 6 saat önce seks yaptığı, yüzde 78’inin ise ikinci krizden önceki 24 saat içinde hiç seks yapmadığı belirlendi.

BAĞLANTI BULUNAMADI

Uzmanlar bu verilerin kalp hastalarının seks hayatı ile kriz geçirme riskleri arasında bir bağlantı bulunmadığını gösterdiğini açıkladı. Journal of the American College of Cardiology isimli akademik dergide yayınlanan araştırmada eğer cinsel aktivite kalp krizi riskini artırıyorsa bile bu artışın iki kat merdiven çıkmak ya da hafif tempolu bir yürüyüş yapmanın neden olacağı artıştan farksız olacağı belirtildi.  

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.