1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. KALP KRİZİNDE 40’LI YAŞLARA DİKKAT!
KALP KRİZİNDE 40’LI YAŞLARA DİKKAT!

KALP KRİZİNDE 40’LI YAŞLARA DİKKAT!

Kalp krizinde 40’lı yaşlara dikkat!

A+A-

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr.Dr. Hasan Hakan Atalay, kalp krizi riski konusunda 40’lı yaşlardaki vatandaşları uyardı.
 
Kalp krizinin erkeklerde daha yüksek oranda görüldüğüne dikkat çeken Atalay, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre de risk faktörünün 40’lı yaşlar olduğunu söyledi. Atalay, risk faktörleri konusunda şu bilgileri verdi:
 
"Yaş, genetik yapımız ve cinsiyet faktörlerini değiştirmemiz mümkün değildir. Bunların yanında kalp krizinin erkeklerde daha yüksek oranda görünmesi de bizim tarafımızdan değiştirilemeyecek faktörlerdir. Önüne geçilebilen faktörler ise, obezite, beslenme, kolesterol dikkat etmek, sigara, alkol, gece hayatı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak gerekiyor. Risk faktörlerine dikkat ettiğimizde tamamen kalp hastalığını hayatımızdan çıkarmıyoruz ama kalp hastalığını hayatımızın sonuna doğru daha da erteliyoruz. 40’lı yaşlarda karşılaşacağımız sorunlarla 60’lı 70’li yaşlarda karşılaşıyoruz. Hayatımızı 60-70 yaşlarında sonlandıracağımıza, 80’li 90’lı yaşlara kadar uzatıyoruz."
 
STRESTEN UZAK DURUN

 
Düzenli hayat şartlarının kalp krizi riskini azalttığını vurgulayan Atalay şöyle devam etti:
 
"Fazla ve az uyumak sıkıntı yaratabilir. Aşırı stresli ve metabolizmanızın çok hızlandığı panik havasıyla daha az uyuyarak, endişeyle geçirdiğiniz dönem stresin tavan yaptığı dönemdir. Bu vücuttaki adrenalin hormonlarını artıran ve stres ile beraber kalp krizini ve diğer damar rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına sebep olan durumdur. Eğer kişi depresyona sürükleniyorsa, o zaman da daha çok vurdumduymaz olarak ve mutluluk hormonlarının salgılanmasını azaltarak dengeyi bozan bir nokta yaratıyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.