1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. KALP VE DAMAR DOSTU 3 ALTIN ÖNERİ
KALP VE DAMAR DOSTU 3 ALTIN ÖNERİ

KALP VE DAMAR DOSTU 3 ALTIN ÖNERİ

Kalp ve damar dostu 3 altın öneri

A+A-

 Kalp ve damar hastalığı bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli ölüm ve sakat kalma sebebi. Kalp ve damar hastalığının getirdiği problemlerden kurtulmanın en iyi yolu ise koruyucu önlemler.

Meydan Gazetesi'nde yer alan habere göre; özellikle ailesinde kalp veya damar hastalığı olanlar için bu koruyucu önlemler hayati öneme sahip. “Yaşam tarzının iyileşmesiyle; yüksek tansiyon, şeker hastalığı, damar kireçlenmesi riski belirgin olarak azalmakta ve bunun sonucu olarak da kalp krizi, beyin kanaması, kalp yetersizliği, böbrek yetersizliği ve ölüm risk azalmaktadır” diyen Mevlana Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Sıddık Ülgen, kalp ve damar hastalığı riskini azaltacak önerileri şöyle sıralıyor:

Hareket edin: Günümüzde çok oturan, yürümeyen, hareket etmeyen bir yaşam şekline sürüklenmiş durumdayız. Mümkünse her gün en az bir saat kadar yürüyüş yapın, arabayı daha az kullanın, yakın mesafelere gidiş gelişleri araç yerine yaya olarak yapın.

Şişmanlıkla mücadele edin: Toplumumuz maalesef gittikçe şişmanlıyor. Obezite sıklığı en fazla iç Anadolu'da olup şeker hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Obezite aynı zamanda kolesterol yüksekliği ve yüksek tansiyona da neden olmaktadır. Bu nedenle obeziteyle mücadele edilmeli.

Sebze ve meyve zengini diyet uygulayın: Obez kişiler mümkünse diyetisyen önerilerine göre sağlıklı bir yeme alışkanlığı kazanmalı. Sebze ve meyveden zengin, şekerli, unlu yiyeceklerden fakir bir diyet uygulamalılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.