1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALPLERDE YAŞAYACAK!
KALPLERDE YAŞAYACAK!

KALPLERDE YAŞAYACAK!

Dr. Zerrin Akalın son yolculuğuna uğurlandı...

A+A-
Melin DOBRAN
Zamansız vedasıyla sevenlerini yasa boğan Dr. Zerrin Akalın, dün gözyaşları arasında Lefkoşa’da toprağa verildi.
Sevilen ve sayılan bir kişi olan Dr. Akalın’ın cenazesine çok sayıda siyasi, seveni ve meslektaşı katıldı. Akalın’ın eşi Nöroloji Uzmanı Dr. Turgay Akalın, cenaze töreninde taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına hâkim olamadı. Annesini kaybetmenin şokunu yaşayan Sıla Akalın, cenazede ayakta durmakta güçlük çekti. Akalın’ın cenazesi, dün İsmail Safa Camisi’nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenazeye katılan dostları, hem tıp camiasının hem de Kıbrıs Türk toplumunun yeri doldurulamayacak bir ferdini kaybettiğini belirterek, “Zerrin Akalın hep kalbimizde yaşayacak. İsmi yaşatılacak” dedi.

 

Üzücü olay nasıl gerçekleşmişti?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, aynı zamanda Böbrek ve Diyaliz Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı olan Akalın, bir süre önce menenjit ve kan dolaşımı enfeksiyonu nedeniyle tedavi görmüştü. Akalın, yaklaşık 5 ay önce İstanbul’daki özel bir hastanede Hipofiz Adenomu ameliyatı geçirmişti. Geçtiğimiz ay menenjitin tekrar etmesi üzerine hastaneye yatırılan Dr. Akalın’a yeni bir ameliyat gereksinimi düşünülerek Türkiye’ye sevk edilmişti.  Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Akalın, önceki gün hayatını kaybetmişti.

 

Kalyoncu: Yeri doldurulamaz…
Öte yandan Başbakan Ömer Kalyoncu, Dr. Zerrin Akalın’ın meslek yaşantısındaki başarılarıyla ve düzgün kişiliğiyle sevilen ve yeri doldurulamayacak birisi olduğunu belirtti.
Başbakan Ömer Kalyoncu, Dr. Zerrin Akalın’ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:
“Ülkemizin değerli doktorlarından Dr. Zerrin Akalın’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Sayın Akalın, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı olarak uzun yıllar vermiş olduğu değerli hizmetleriyle, meslek yaşantısındaki başarılarıyla ve düzgün kişiliğiyle sevilen ve yeri doldurulamayacak birisidir. 
Merhumeye Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, yakınlarına, halkımıza ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.”
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.