1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALYONCU: “BİZ KÜÇÜK ADAYI BÖLME NİYETİ TAŞIYAN İNSANLAR DEĞİLİZ”
KALYONCU: “BİZ KÜÇÜK ADAYI BÖLME NİYETİ TAŞIYAN İNSANLAR DEĞİLİZ”

KALYONCU: “BİZ KÜÇÜK ADAYI BÖLME NİYETİ TAŞIYAN İNSANLAR DEĞİLİZ”

KALYONCU: “BİZ KÜÇÜK ADAYI BÖLME NİYETİ TAŞIYAN İNSANLAR DEĞİLİZ”

A+A-

KALYONCU: “BİZ KÜÇÜK ADAYI BÖLME NİYETİ TAŞIYAN İNSANLAR DEĞİLİZ”

Başbakan Ömer Kalyoncu,  Kıbrıs’ta barış çabalarının devam ettiğini belirterek, “Biz Kıbrıs’ta küçük adayı bölme niyeti taşıyan insanlar değiliz” dedi.

Başbakan Kalyoncu, hükümet olarak barış çabalarının arkasında olduklarını belirtti.

Başbakan Ömer Kalyoncu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları için KKTC’de bulunan  Türkiye-Madagaskar Dostluk Grubu Başkanı ve Milletvekili Malement Loahosoa’yı kabul etti.

Konuk Milletvekili kabulde yaptığı konuşmada,  Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları için aldıkları davet nedeniyle Başbakan Kalyoncu’ya teşekkür etti.

Loahosoa, Türkiye ile Madagaskar’ın dost ülkeler olduğunu belirterek,  “Siz de aynı şekilde bizim dostumuzsunuz “ dedi.

Başbakan Ömer Kalyoncu bu kabulünün ardından Beşiktaş  Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı kabul etti.

Hazindar, 1983’te  KKTC’nin kuruluşunda  Türkiye’den bir öğrenci grubuyla birlikte  KKTC’ye geldiğini belirterek, o günden beri KKTC’ye özel bir ilgi duyduğunu ifade etti.

KKTC’nin kuruluş yıl dönümü törenlerine geçen yıl Beşiktaş’tan 80 kişilik bir grupla katıldıklarını belirten Hazinedar, Başbakan Ömer Kalyoncu’ya görevinde başarı diledi.

Başbakan Ömer Kalyoncu da  bölgedeki savaşlara ve karışıklıklara dikkat çekerek, bir yerden başlayarak barışı inşa etmek gerektiğini kaydetti.

Kalyoncu,  Kıbrıs’ta  her iki liderin de çözüm konusunda irade ortaya koyduklarını kaydederek,  20 Temmuz’da barıştan söz edildiğini ancak barışı sağlamanın önemli olduğunu vurguladı.

Başbakan Kalyoncu, hükümetlerin en önemli görevinin insanları daha iyi yaşatmak olduğuna dikkat çekerek, hükümet olarak bunu yerine getirmeye çalıştıklarını  söyledi.

Başbakan Ömer Kalyoncu ayrıca Kırgızistan eski Dışişleri Bakanı ve Uluslararası Işık Gölü Forum Başkanı Askar Aıtmatov; İsveç’teki genç Türk siyasetçilerden  Özgür Taşbaş ve  Macaristan eski Miletvekili Siyasi Danışman Hegedüs Tamas’ı kabul etti.

Kabullerde yaptığı konuşmalarda, ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kalyoncu, ülkeler arasındaki ilişkilerin önemine değindi.

Kabullerin sonunda karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.