1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALYONCU: ÇÖZÜM GELDIĞIN DE ÜLKEMİZİN AVANTAJINA OLACAK
KALYONCU: ÇÖZÜM GELDIĞIN DE ÜLKEMİZİN AVANTAJINA OLACAK

KALYONCU: ÇÖZÜM GELDIĞIN DE ÜLKEMİZİN AVANTAJINA OLACAK

Kalyoncu: çözüm geldiğin de ülkemizin avantajına olacak

A+A-

BAŞBAKAN KALYONCU: “ÇÖZÜM GELDİĞİNDE ULUSLARARASI YATIRIMCILAR İÇİN OLDUKÇA ÇEKİCİ BİR KONUMDA BULUNACAĞIZ”

Başbakan Ömer Kalyoncu, çözüm geldiği zaman gerek coğrafya nedeniyle ticari, turistik faaliyetlerde, gerekse doğal gaz, petrol yatakları ve doğal zenginliklerin işletilmesi anlamında ve bölgedeki tek Avrupa Birliği üyesi ülke olunmasından ötürü, ülkenin çok özel avantajları olacağını söyledi.

Kalyoncu, “Uluslararası yatırımcılar için oldukça çekici bir konumda bulunacağız” dedi.

2014’TE 448 TEŞVİK BELGESİ… 5 MİLYAR 862 MİLYONLUK YATIRIM… 31 BİN 856 İSTİHDAM

Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) yürüttüğü Yatırım Teşvik Yasası’nın yerli ve yabancı yatırımcılara önemli destek sağladığına işaret eden Kalyoncu, 2014 itibarıyla toplam 448 yatırıma teşvik belgesi verildiğini, bu yatırımlar hayata geçtiği zaman toplamda 5 milyar 862 milyon 570 bin 641 TL tutarında sabit sermaye yatırımına vergi muafiyeti sağlanmış olacağını ifade etti. Kalyoncu, bu yatırımların tamamlanmasıyla 31 bin 856 insan kaynağı istihdamı sağlanmış olacağını söyledi.

Başbakanlık himayelerinde, Uluslararası Diplomatlar Birliği, Avrupa İşadamları Kulübü ve Girne Amerikan Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Barışa Giden Yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi” Chateau Lambousa Otel’de yapılıyor.

Zirvenin açılış konuşmalarını, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, Avrupa İş Kulübü Başkanı Zbignew Roch, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Maliye Bakanı Birikim Özgür, Ekonomi Sanayi Ticaret Bakanı Sunat Atun ve Başbakan Ömer Kalyoncu yaptı.

Konuşmacılar, Kıbrıs’taki yatırım alanları ve olası bir anlaşmadan sonra oluşacak imkanları değerlendirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.