1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALYONCU’NUN MAKAM ARACINA PET ŞİŞE FIRLATILDI
KALYONCU’NUN MAKAM ARACINA PET ŞİŞE FIRLATILDI

KALYONCU’NUN MAKAM ARACINA PET ŞİŞE FIRLATILDI

Kalyoncu’nun makam aracına pet şişe fırlatıldı

A+A-

Su protokolünü imzalamak amacıyla dün Ankara'ya giden Başbakan Ömer Kalyoncu, Ercan Havalimanı önündeki çemberde gerçekleşen bir eylem ile karşılaştı
 
“Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Su Temini ve Yönetimine İlişkin Hükümetler Arası Anlaşma”ya imza atmak üzere dün, Ankara’ya giden Başbakan Ömer Kalyoncu, Ercan’da bir sürprizle karşılaştı.

Saat 19.00’da Ercan Havalimanı önündeki çemberde toplanan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Baraka Kültür Merkezi ve Bağımsızlık Yolu’ndan oluşan bir grup eylemci, pankart açarak Başbaka’ı protesto etti. Başbakan’ın geçişi sırasında, aracına bir adet içi su dolu pet şişe fırlatıldı.

“Özelleştirmeye Hayır”

Çok sayıda polis ekibinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, “Özelleştirmeye Hayır”, “Konuyu Sulandırma”, “İmzalama”, “Susamayız”, “Bir Damla Onur”, yazılı pankartlar açıldı.

Eylemciler, “Bu memleket bizim, biz yönetelim”, “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız ya siz” şeklinde slogan attılar.

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci, eylemi gerçekleştirme amaçlarının Başbakan’ın bu yolculuğa çıkmamasını rica etmek ve su protokolünün kabul edilemez olduğunu vurgulamak için çemberde toplandıklarını söyledi.

Uçak 21.30’da hareket etti

Bu arada Başbakan Kalyoncu, Türk Hava Yolları’nın Ercan’dan saat 21.30’da kalkan uçak ile Ankara Esenboğa Havaalanı’na gitti.

Kalyoncu’yla birlikte, Dışişleri Bakanı Emine Çolak; Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren; Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali; Başbakanlık Müsteşarı Ömer Aydın Köseoğlu ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin de Ankara temaslarına katılacak.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.