1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU ALACAKLARINDA İNDİRİMLİ TAHSİLE EK SÜRE GELİYOR
KAMU ALACAKLARINDA İNDİRİMLİ TAHSİLE EK SÜRE GELİYOR

KAMU ALACAKLARINDA İNDİRİMLİ TAHSİLE EK SÜRE GELİYOR

Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının İndirimli Tahsili (Geçici Kuralları) Yasa Tasarısı’nı oy çokluğuyla onayladı.

A+A-

ÖNÜMÜZDEKİ PAZARTESİ MECLİS’TE GÖRÜŞÜLMESİ BEKLENEN TASARI YÜRÜRLÜĞE GİRERSE SÜRESİ DOLMUŞ KAMU ALACAKLARININ TAHSİLİ İÇİN 7 İŞ GÜNÜ EK SÜRE TANINACAK

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının İndirimli Tahsili (Geçici Kuralları) Yasa Tasarısı’nı oy çokluğuyla onayladı.

Komite bugünkü toplantısında, “Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının İndirimli Tahsiline İlişkin Yasa Gücünde Kararnamesi”nin yasallaşması için hazırlanan söz konusu tasarıyı görüştü.

Önümüzdeki pazartesi günü Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının İndirimli Tahsili (Geçici Kuralları) Yasa Tasarısı’yla, süresi 23 Ekim’de dolan kararname uyarınca her türlü kamu alacağının tahsili için 7 iş günü ek süre tanınması öngörülüyor.

ÖZGÜR: “7 İŞ GÜNÜ UZATILIYOR”

Meclis’ten verilen bilgiye göre, bugün CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür başkanlığında toplanan komite, kararnameyi görüşerek, oy çokluğuyla onayladı.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Birikim Özgür, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2013 ve önceki vergilendirme dönemlerinden kalan kamu alacaklarına ilişkin yasadan yararlanma imkanının 7 iş günü uzatıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

KAYITTAN DÜŞEN ARAÇLAR DA KAPSAM DAHİLİNDE

“Yasa Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonraki 7 iş günü, yurttaşlarımız başvuruda bulunup borçlarını ödemeleri halinde yasanın sunduğu imkanlardan yararlanabilecektir. Kaydı iptal edilen motorlu araçların kayıt ve muafiyet hakları da kapsam dahilinde tutulmuştur. Kararnameden yararlanmayan yurttaşlarımız için yeni bir fırsat niteliğindeki bu açılımın ardından komitemiz hiçbir biçimde bu kapsamda bir çalışma yürütmeyeceğini kamuoyuna saygıyla bildiririm.”

Komite toplantısına UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, DP-UG Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, DP- UG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan ve CTP-BG Girne Milletvekili Ömer S. Kalyoncu’nun katıldığı da bildirildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.