1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KAMU GÖREVLİLERİNİN KIBRIS'A GELMESİ YASAKLANDI!
KAMU GÖREVLİLERİNİN KIBRIS'A GELMESİ YASAKLANDI!

KAMU GÖREVLİLERİNİN KIBRIS'A GELMESİ YASAKLANDI!

Türkiye'de kamu görevlilerinin Kıbrıs'a gelmesi yasaklandı!

A+A-

Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü yeşil ve gri pasaportla yurtdışına çıkışlarda yaşanan bilgi kirliliğini önlemek için açıklama yaptı. Atatürk Havalimanı'nda görevli polis memuru Ahmet Uçar tarafından yapılan açıklamada, yeşil ve gri pasaport sahiplerinin yurt dışına çıkışlarında bazı belgeler istendiği kaydedildi.

Tüm yurt dışı çıkışlarında çeşitli şartların getirildiğini söyleyen Ahmet Uçar, “Tüm hudut valiliklerinde çıkışlarda belli başlı şartlar dahil oldu. Kısıtlama demeyelim de şartlar dahil oldu. Bakanlığın bize vermiş olduğu talimat neticesinde özellikle yeşil ve gri yani hususi ve hizmet pasaportlu vatandaşlarımızın çıkışları ufak bir şarta dahil oldu. Buda bağlı bulundukları kurumdan görev ve yada yurtdışı çıkış izin yazısı alması gerekiyor. Örneğin, bir doktor il sağlık müdürlüğünden, öğretmen il yada ilçe milli eğitim müdürlüğünden, polis memuru ilçe emniyet yada il emniyet müdürlüğünden yazı alarak çıkış izni yazısı dahilinde çıkışlarında herhangi bir mani yoksa çıkabiliyor. Sadece bağlı bulunduğu kurumdan çıkış izin yazısı şartı var. Rutin kontroller devam ediyor herhangi bir kısıtlama, çıkış yasağı söz konusu değil. Uçaklar uçmaya devam ediyor, ertelenen rötarlı uçak yok. Rutin kontroller devam ediyor her şey yolunda. Sadece bağlı bulunduğu kurumdan yazı geliyor rutin kontrollerle birlikte çıkışı sağlanıyor” dedi.

Emekli devlet memurlarına yazı şartı yok

Yeni uygulama ile devlet memurlarından istenin yazının sadece emekli memurlardan istenmediğini söyleyen Uçar, “ Yeşil pasaportluların eşleri ve çocukları ise örnekle anlatmak istiyorum. Resmi bir açıklama yapınca halkın kafası karışıyor. Örneğin 18 yaşından küçük bir öğretmen çocuğu annesi üzerinden yeşil pasaport aldığı için annesinin çalıştığı yani bağlı bulunduğu okulun il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğünden yazı almak şartı var. Yazının içeriği ise ‘Adı geçen şahsın yurtdışına çıkmasında herhangi bir mani kurumumuzca yoktur veya sakınca bulunmamaktadır.’ Yazının içeriği sadece bu. Bu tüm yeşil ve gri pasaport hamili bütün vatandaşların eş ve çocukları için de geçerli bir kural. Onlar için ayrı bir kural yok. Tek istisna tüm kurumlardan emekli olan devlet kurumlarından emekli olan memurlara yazı şartı yok. Yazıyı emekli olan vatandaşlarımızdan istemiyoruz. SGK’dan aldığımız şifrelerle şahsın memur olmadığını, memursa emekli olup olmadığını teyit edip çıkışını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kıbrıs ve Gürcistan’a hiçbir şekilde devlet memuru çıkamıyor”

Polis memuru Ahmet Uçar, “İnce bir detay Kıbrıs ve Gürcistan’a hiçbir şekilde devlet memuru çıkamıyor. Kıbrıs ve Gürcistan haricinde bütün ülkelere her yere devlet memuru dahil kurum izni dahilinde çıkabiliyor. Emekli olanların aileleri de biz aldığımız şifrelerden emekli doktorun kızı yazıyor. Kızın pasaportunu alıyoruz. Babasının üzerinden aldığını babasının da emekli olduğunu teyit ettiğimiz an çıkışına izin veriyoruz” dedi.

“SGK bildirimi istemiyoruz"

Bordo pasaportla yurt dışına çıkacak vatandaşlardan SGk bildirimi istenmediğini söyleyen Uçar,”SGK bildirimleri istenmiyor. Öyle bir evrak yok. SGK şifremiz mevcut tüm vatandaşların T.C. numarası üzerinden memur olup olmadığını teyit edebiliyoruz. Eğer hamili olduğu anne ya da babası üzerinden faydalanıyorsa hem annesi hem de kendisinin ismi, doğrudan kendisi faydalanıyorsa yazıda sadece kendi ismi bulunuyor. Öğretmenin eşi kızı yada oğlu ise hem kendisinin hem de kızı veya oğlunun T.C. numarasıyla birlikte kimlik bilgileri mevcut olması gerekiyor” dedi.

''Diplomatik pasaportlarda kısıtlama yok”

Diplomatik pasaportların yurt dışına çıkışında bir kısıtlama olmadığını söyleyen Ahmet Uçar, ”Diplomatik pasaportlarda herhangi bir engel kısıtlama yoktur. Umumi pasaport sahipleri devlet memurları haricinde herkes her yere çıkabilir. Devlet memurları Kıbrıs ve Batum'a umumu pasaport olsa dahi çıkamıyor. Bir işlem ortalama 3-5 dakika içerisinde rutin kontroller yapılıp onay verilip çıkabiliyor. Kıbrıs’a gidecek tüm vatandaşlar burada sorgulanıyor T.C. kimlik üzerinden memur değillerse çıkışları sağlanıyor. Memur olup olmadıkları burada sorgulanıyor” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.