1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KAMU GÖREVLİLERİNİN REHBERLİK YAPMASI DAVA KONUSU”
“KAMU GÖREVLİLERİNİN REHBERLİK YAPMASI DAVA KONUSU”

“KAMU GÖREVLİLERİNİN REHBERLİK YAPMASI DAVA KONUSU”

Turizm Bakanlığı açıklaması şöyle devam etti:

A+A-

 

KAMU GÖREVLİLERİNİN REHBERLİK KARTLARI, KAMU GÖREVİNDEN AYRILDIKLARI ANDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Turizm Bakanlığı, kamu görevlilerine “rehberlik yapabilir” anlamına gelen kokart verilmesini dondurduğunu açıkladı.

Kamu görevlilerinin rehberlik kartları, kamu görevinden ayrıldıkları andan itibaren geçerli olacak.

Rehberlik yapabilecek kişilere kokartları ise 18 Ağustos 2015 Salı günü verilecek.

Turizm Bakanlığı konuyla ilgili açıklamasında, bakanlığın turizminde büyük öneme sahip otel,  restoran,  acente ve rehberlerle ilgili etik ve yasal düzenleme uygulamaya başladığını belirtti.

"HAKSIZ REKABETİ ÖNLEYİCİ TEDBİRLER"

Açıklamada, son dönemlerde artan turist sayısı nedeniyle turizm sektöründe  bir takım aksamalar ve uygulama bozuklukları ortaya çıktığına işaret edilerek, turizm sektörünün sağlıklı ve sürdürülebilir olabilmesi için sektörde turizmi meslek olarak edinen vatandaşlar arasında haksız rekabeti önleyici tedbirler almanın önemine değinildi.

Turizm Bakanlığı açıklamasında, “KKTC vatandaşları arasında turizm sektöründen ekmek kazanan kişilerin çoğalmasını ve 12 ay boyunca  sektörden yaşamlarını idame edebilmelerini sağlamalıyız” denildi.

Bakanlığın rehberlerle ilgili, rehberlik mesleğinin ileriye doğru profesyonelce gelişmesine engel olarak gördükleri “sessiz rehberlik” ve kamu görevlilerinin rehberlik yapabilmesi konularındaki tavrının olumsuz olduğuna işaret edilen açıklamada, tedbirler alınmadığı sürece mesleğin profesyonelleşmesinin engelleneceği ve bu işi profesyonelce yapanlara da haksızlık  olacağına inanç belirtildi.

“KAMU GÖREVLİLERİNİN REHBERLİK YAPMASI DAVA KONUSU”

Açıklamada, “kamu görevlilerinin rehberlik yapmaları”nın dava konusu olduğunu ve mahkeme tarafından ara emri verildiğine dikkat çekildi.

“Savcılığında  olumsuz görüşü olan noktada Bakanlığımız kamu görevlilerine ‘rehberlik yapabilir’ anlamına gelen kokart verilmesini dondurmuştur” ifadesi kullanıldı.

KAMU GÖREVLİLERİ, GÖREVLERİNDEN AYRILDIKTAN SONRA REHBER OLABİLİR

Turizm Bakanlığı açıklaması şöyle devam etti:

“Kamu görevlilerinin rehberlik kartları, kamu görevinden ayrıldıkları andan itibaren geçerli olacaktır. Diğer rehberlerin kokartları ise rehberler birliğinin kamu görevlilerine kokart verilmesi ısrarı yüzünden halen daha Rehberler Birliği tarafından hazırlanıp tarafımıza sunulmadığından bir gecikme yaşanmıştır. Rehberlerin kokartları 18 Ağustos 2015 Salı günü verilecektir”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.