1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-İŞ BAŞKANI DİLEK, MAHKEME’YE BAŞVURACAZ
KAMU-İŞ BAŞKANI DİLEK, MAHKEME’YE BAŞVURACAZ

KAMU-İŞ BAŞKANI DİLEK, MAHKEME’YE BAŞVURACAZ

Dilek, toplu iş sözleşmesi ve toplu pazarlık haklarının ortadan kaldırılmak istendiğini belirterek,

A+A-

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Sami Dilek, toplu iş sözleşmesi ve toplu pazarlık haklarının ortadan kaldırılmak istendiğini belirterek Pazartesi günü “47/2010 sayılı Yasa” konusunda Yüksek Mahkeme’ye başvuracaklarını açıkladı.

Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama yaparak, 47/2010 sayılı yasanın uygulamaya girmesiyle, Toplu İş Sözleşmelerinin uygulanmaz hale geldiğini söyleyen Dilek, şöyle devam etti:

“Toplu İş Sözleşmelerinin, ödenek ve tahsisatları, Hukuk Dairesinin 47/2010 sayılı yasaya atıfta bulunarak verdiği görüşlerle engellenmektedir.

Engellenmek bir tarafa toplu iş sözleşmelerine direk müdahale edilmektedir. Toplu iş sözleşmeleri ve toplu pazarlık yapma hareketi ortadan kaldırılmak istenmektedir.”

Devleti toplu iş sözleşmelerini 47/2010 sayılı yasayı “bahane ederek” uygulamamakla suçlayan Dilek, bunun sosyal, hukuk devleti anlayışı içinde yapılmaması gereken bir işlem olduğunun bugünkü mahkeme ile ortaya konduğunu söyledi.

Hukuki mücadelelerinin Yüksek Mahkeme ile devam edeceğini ifade eden Dilek,“11 Ağustos Pazartesi günü resmen Yüksek İdare Mahkemesi’nde gerekli davalar açılacaktır” dedi.

Dilek açıklamasını, “Kamu–İş bütün engellere rağmen ülkemizdeki Toplu İş Sözleşmesi düzeninin demokratik ve sendikal yönden sürdürülebilmesi ve sendikal hakların devam için, her türlü yasal, hukuki ve eylemlerle mücadelesini sürdürecektir” ifadesiyle sonlandırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.