1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-İŞ HÜKÜMETE SENDİKALARLA DİYALOĞA GEÇME ÇAĞRI YAPTI
KAMU-İŞ HÜKÜMETE SENDİKALARLA DİYALOĞA GEÇME ÇAĞRI YAPTI

KAMU-İŞ HÜKÜMETE SENDİKALARLA DİYALOĞA GEÇME ÇAĞRI YAPTI

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) hükümete sendikalarla diyaloğa geçme çağrı yaptı.

A+A-

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) hükümete sendikalarla diyaloğa geçme çağrı yaptı.

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ve Genel Sekreter Erdoğan Özkan bugün yaptıkları yazılı açıklamada, “Hükümet, sendikaları sokağa dökmeden, sosyal patlamalara neden olmadan, sendikalara diyalog kapılarını açsın. Sorun ve problemlere çözüm bulmak için bir araya gelinsin ve çözüm üretilsin. Aksi halde eylemler başlatılacak ve artarak devam ettirilecektir” dedi.

Hükümetin, ocak ayında devlette yetkili sendikalarla, sendikaların taleplerini görüşüp anlaşmaya varabilmesi için müzakere masası oluşturması gerektiğini savunan Dilek ve Özkan, “Aksi halde gittikçe fakirleşen halkımızın; asgari ücretle çalışanlarımızın, iş adamlarımızın ve üreticilerimizin durumu perişan olacak” iddiasına yer verdi.

SENDİKALAR SESSİZ

Açıklamalarında döviz kurlarının Türk Lirası’na karşı süratli şekilde değer kazanmasının fakirleşme sürecini başlattığını belirten Dilek ve Özkan, akaryakıt, gaz ve elektriğe yapılan zamlara dikkat çekerek, yaşananları “ekonomik deprem” olarak niteledi, hükümet ortaklarını söz konusu duruma duyarsız kalmakla suçladı

Sendikaların ülkede yaşanan gelişmelere gerçek tepki göstermediğini ileri süren Dilek ve Özkan, sendikaların söz konusu tutumunun hükümeti arka arkaya zam yapmaya yönelttiğini iddia etti.

“2013 YILI ENFLASYON ORANI HALKI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI”

Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) yüzde 10.22 olarak açıkladığı 2013 yılı enflasyon oranının halkı hayal kırıklığına uğrattığını ileri süren Sami Dilek ve Erdoğan Özkan şöyle devam etti:

“Dövizdeki yükselişin hâlâ devam ediyor. Eğer önlem alınmazsa ülkemizi çok kötü gelişmeler bekliyor.

Çalışanların maaş kayıplarının karşılanmaması halinde döviz ile borçlanan insanlar hüsrana uğrayacağı iş adamlarının iflasın eşiğine geleceği ortadadır.”

“2014’E EKONOMİK VE SOSYAL KAYIPLARLA, UMUTSUZLUKLA GİRİLDİ”

2014’e ekonomik ve sosyal kayıplarla, umutsuzlukla girildiğini savunan Dilek ve Özkan, sendikalara ve sivil toplum örgütlerine düşen görevleri anımsatarak şunları ekledi:

“Sendikalar rozet ve taraflarını bir yana bırakarak, gerçek anlamda sendikal mücadeleyi hep birlikte, dayanışma içerisinde, emek ve sendikal haklar için başlatmalıdır.

Çalışanlarımıza, halkımıza ve üyelerimize güven vermek için, hakkımıza sahip çıkma eylemini başlatmalıyız. Kamu-İş olarak gerçek anlamda bir sendikal mücadeleye, tüm sendikalarla dayanışma ve diyalog içerisinde haklarımızı almaya varız.”

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.