1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-İŞ UBP’Yİ ZİYARET ETTİ
KAMU-İŞ UBP’Yİ ZİYARET ETTİ

KAMU-İŞ UBP’Yİ ZİYARET ETTİ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümetlerin görevinin halkın refah ve mutluluğunu sağlamak olmasına karşın mevcut Hükümet’in zam üstüne zam yapıp, insanların ekmek parasıyla uğraşmaktan başka bir şey yapmadığını savundu.

A+A-

ÖZGÜRGÜN: “BİR ÜLKEDE EKMEK PARASIYLA OYNAMAK KADAR KÖTÜ BİR ŞEY OLAMAZ”

DİLEK: “HÜKÜMET ÜLKEYİ FAKİRLEŞTİRİYOR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümetlerin görevinin halkın refah ve mutluluğunu sağlamak olmasına karşın mevcut Hükümet’in zam üstüne zam yapıp, insanların ekmek parasıyla uğraşmaktan başka bir şey yapmadığını savundu.

Hüseyin Özgürgün, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler – Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP/BG-DP/UG) Hükümet’inin tavrının endişe verici olduğunu ileri sürdü.

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Sami Dilek başkanlığındaki heyet bu sabah UBP’yi ziyaret ederek UBP Genel Başkanı Özgürgün ile görüştü.

DİLEK

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, ülkenin sıkıntı içerisinde olduğunu, Hükümet’in aldığı kararlarla ülkeyi fakirleştirmekte olduğunu savunarak,  “Sizden Meclis’te sıkıntılarımızı ve sorunlarımızı dile getirmeniz konusunda destek istiyoruz” dedi.

Geçen hükümet döneminde istihdam edilen 366 kişinin “havadan para kazanıyorlarmış” havası yaratılarak hakarete uğratılmakta olduğunu ileri süren Dilek, geçicilerin sıkıntılarının yıllardır sürdüğüne işaret etti.

Dilek, iç politikada sıkıntılı bir süreç yaşandığına dikkat çekerek, “Zamlar ve dövizdeki yükselme ülkeyi kaosa götürüyor. Bunlara artık dur demek lazım. Hükümet ülkeyi kendine yettirecek havalarında sıkıntılara sürüklüyor. ‘Artık yeter’ ” dedi.

Halkın sıkıntıları karşısında bütün örgüt, sendika ve siyasi partilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydeden Sami Dilek, BM ve AB’ın ambargoları kaldırmadığını ve sıkıntıları artırdığını ifade etti.

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na destek belirten Dilek, ülkeye biran önce barış ve çözüm gelmesini diledi.

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ise kabuldeki konuşmasında, ülkenin önemli sendikalarından Kamu-İş ile bir araya gelmekten mutlu duyduğunu belirterek, sendikaların önemli görevleri olduğuna dikkat çekti.
Özgürgün, “Kamu-İş UBP döneminde olduğu gibi bugün de görevini yerine getirirken, bazı sendikaların UBP dönemindeki gibi tepkilerini ortaya koymadıklarını” ifade etti.

“UBP döneminde yapılanları hatırladığımızda, bugün iki katı kötü yönetime rağmen bazı sendikaların nasıl sus pus olduğunu görüyoruz” diyen Özgürgün,  UBP’nin, Hükümet’in söyleyip de tersini yaptığı konularda ve hak arayan tüm kesimlerle birlikte hareket etmeye hazır olduğunu söyledi.

“EKMEK PARASI İLE OYNAMAK”

“Bir ülkede ekmek parasıyla oynamak kadar kötü bir şey olamaz” diyen Hüseyin Özgürgün, “Ülkemizde bunu Hükümet büyük bir kin ve öfke ile yapıyor. Başka bir iktidar aldı diye bir yıldan fazladır çalışan insanların ekmek parasıyla oynayarak onları kapı önüne koyma gibi yanlış ve üzücü bir olay meydana getiriliyor” dedi.

CTP/BG’nin 2004 yılından itibaren bir 700 kişiyi işten attığını ve daha sonra Geçicilerle ilgili yasayı değişerek 4 bine yakın kişiyi istihdam ettiğini ileri süren Özgürgün, “UBP 2009’da iktidara geldiğinde bu 4 bin kişiye dokunmadı. 2013’de tekrar iktidara geldiklerinde bakıyoruz UBP’nin işe aldığı 366 kişiyi seçerek bunların üzerine gidiyorlar. Bu nasıl bir kin öfkedir halkımız bunu görmeli. UBP onların aldıklarını atsaydı bugünkü durum anlaşılabilirdi. İki defa üst üste aynı şeyi yapmalarına rağmen UBP’nin cevap vermemesi iyi niyetten kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

“Bunların ustaları da dışarıda” diyen Özgürgün, “Eminim Anastasiadis veya Hristofyas bunlara ‘bu insanları atmayın’ deseydi atmazlardı. Kıbrıs Türk halkına ve Kıbrıs Türk halkında kendilerinden olmayanlara karşı Rumlardan çok daha büyük bir öfke duyuyorlar. Duyduğumuza göre mart ayı sonunda 366 kişiyi durduracaklarmış. Bu bizi üzüyor... UBP’yi öfkelendiriyor” dedi.

BAŞBAKAN’A ÇAĞRI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na birçok kez çağrı yaptığını anlatan Özgürgün, çağrısını şöyle yineledi:

“Başbakanı ‘aklıselim’ davranmaya davet ediyorum. Çünkü artık UBP de bundan sonra artık iyi niyetle davranmayacaktır. Artık yapılanlar UBP’yi öfkelendiriyor. Ama tabii ki ben kimsenin ekmek parasıyla, geçim sıkıntısıyla uğraşan insanların ekmek parasız kalmasını sağlamakla ilgilenmiyorum. Bu zaten kimseye yarar getirmez aksine iç barışı bozar. Başbakan bunu görmeli. Görevleri ülkeyi refaha götürmektir. Halkın mutluluğunu sağlamak, ülkeyi ekonomik ve sosyal yönden refaha ulaştırmaktır... Bunları yapacaklarına Hükümet 6 aydır zam üstüne zam ve ekmek parasıyla uğraşmaktan başka bir şey yapmıyor. Bunları söylediğimizde ‘anamuhalefet abartıyor’ diyorlar ama sokağa çıktığımızda bunun iki katı şikayet alıyoruz. Hükümet uyuyor dışarıda olup bitenden bihaber. Uyanmak zorundalar.”

TC İLE İLİŞKİLER

Türkiye ile olan ilişkilerin de her noktada bozulma aşamasında olduğunu gördüklerini ileri süren Özgürgün, “Biz ‘Türkiye’nin her istediğini yapın’ noktasında hiçbir zaman olmadık. Ama Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde olunup ortak hareket edilmeli” dedi.

KKTC’nin gerçekleri ve yapısını da dikkate alarak, işbirliği yapılması gerektiğini ifade eden Özgürgün, bu şekilde devam edilmesi halinde onarılmaz yaralar açılabileceğini ve bundan sonra iktidara geleceklerin de işin içinden çıkamayacağını söyledi.

Özgürgün, “Uyarıyoruz bu gidiş gidiş değildir. Ülke yangın yerine döndü. Geçici hükümet de bir şey yapmadı bu hükümet de 3 ayı geçti bir şey yapmadı. Geçen hafta bir beyanatlarını okudum. Hükümetin 5 Haziranda göreve başladığının bile farkında değiller. Hükümet 6 aydır iktidarda ve gidişat çok kötü. Birçok alanda büyük gerilemeler var ve bunu endişeyle izliyoruz” ifadelerini kullandı.

“İYİ NİYETLİ ELEŞTİRİLER”

Hükümeti eleştirileri dikkate almamakla suçlayan Özgürgün, “Bunlar muhalefet tabii ki eleştirecekler” anlayışı bulunduğunu, hâlbuki UBP’nin KKTC’yi seven bir parti olarak kötü gidişe dikkat çekmeye çalıştığını söyledi.

UBP olarak “Kıbrıs Türk halkının mutluluğu için yapılacak her türlü icraata destek vereceklerini” açıklamalarına karşın, Hükümet’in eleştirilerinden ders almadığını belirten Özgürgün, “Hiçbir konuda adım atmıyorlar ve atacaklarının sinyali de yok” dedi.

KIBRIS KONUSU

Hükümet’in Kıbrıs konusunda da Cumhurbaşkanı’na destek olmadığını iddia eden Özgürgün, “Aksine ters yoldan gidiyorlar” ifadesini kullandı.
“Cumhurbaşkanı ‘Rumlar masadan kaçıyor’ diyor, hükümet ise farklı tellerden çalarak Kıbrıs Türk halkının elini zayıflatıyor” diyen UBP Genel Başkanı Özgürgün, Rum tarafının her türlü olumlu adımı reddettiğine dikkat çekti.

Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun UBP’nin karşı çıkacağı bazı konularda bile adımlar attığını ancak bunların da Rumlar tarafından reddedildiğini ifade ederek,  “Cumhurbaşkanı elinden geleni yaptı. Hükümet’in büyük ortağı ‘Çözülemeyecek sorun yoktur’ açıklamasıyla elimizi zayıflattı. Bunun farkında mılar? Rum tarafını uzlaşmazlığa götüren de bu tavır” dedi.

Özgürgün, Hükümet’in tavrının bu bağlamda endişe verici olduğunu ileri sürdü.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.