1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-İŞ'TEN 15 KASIM MESAJI
KAMU-İŞ'TEN 15 KASIM MESAJI

KAMU-İŞ'TEN 15 KASIM MESAJI

Dilek, “Masadan kaçıp dönmek için şantaj yapanlara karşı verilebilecek tek yanıt,

A+A-

KAMU-İŞ: “MASADAN KAÇIP ŞANTAJ YAPANLARA VERİLEBİLECEK TEK YANIT KKTC’Yİ TANITACAK GİRİŞİMLERİ BAŞLATMAKTIR”

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Sami Dilek, “Masadan kaçıp dönmek için şantaj yapanlara karşı verilebilecek tek yanıt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dünyaya tanıtacak girişimleri derhal başlatmaktır” dedi.

Kamu-İş Başkanı Dilek, KKTC’nin kuruluşunun 31’inci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında,  15 Kasım’ın yıl dönümünün gururla idrak edildiğini kaydetti.

Dilek, mesajında, “Cumhuriyetimizi ilan ettiğimiz günden başlayarak Birleşmiş Milletler ve dünyanın büyük güçlerinin bu devleti ortadan kaldırarak, Kıbrıs Türklerini Helen hegemonyası altında yaşayan küçük bir azınlık durumuna düşürme gayretlerine karşın 31’inci kuruluş yıl dönümünü idrak etmemiz, Cumhuriyetimizin ebediyen var olacağı gerçeği kesinlik kazanmış mutlu bir geleceğin güvencesidir” ifadelerini kullandı.

Sami Dilek, varoluş ve cumhuriyeti yaşatma mücadelesine  destekleri nedeniyle  Türkiye ve halkı ile Türk ordusuna  şükranlarını iletti.

Dilek, gelinen noktada,  Rum-Yunan ikilisinin  Kıbrıs Türklerini ambargo ile yok etme ve doğal kaynaklardaki  Kıbrıs  Türk halkının haklarını gasp etme  çabalarının Türklerle Rumların ortak bir idarede barış içinde yaşamalarının olanaksızlığını gösterdiğini kaydetti.

Dilek, şöyle devam etti:
“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 31. Yıldönümünü idrak ederken emekçi kitlelere karşı sürdürülen haksız ve insanlık dışı yaklaşımların  insanca, hakça, adil bir düzenin hayata geçirilmemiş olmasının burukluğunu yüreklerimizde hissediyoruz. Plansız programsız ekonomi, sosyal devlet anlayışına ters uygulamalar nedeniyle halkımız göç yollarına düşürülmüş olup, geniş kitlelere yokluk ve yoksulluğun cenderesinde ezilmektedir”

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.