1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KAMU SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKLI İSYANINA SERBEST ÇALIŞAN HEKİMLER DE ORTAKTIR”
“KAMU SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKLI İSYANINA SERBEST ÇALIŞAN HEKİMLER DE ORTAKTIR”

“KAMU SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKLI İSYANINA SERBEST ÇALIŞAN HEKİMLER DE ORTAKTIR”

Önümüzdeki günlerde “yaşanacak kaosun” gerçek sebebi ve baş aktörü...

A+A-

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Kamu Sağlık Çalışanlarının “haklı isyanına”, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliğinin de ortak olduğunu söyledi.

Gardiyanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, hükümetlerin sosyal devlet olmanın sorumluluğu gereği, kamuya sağlığı her ne koşulda olursa olsun ulaştırmakla yükümlü olduklarını kaydetti.

Gardiyanoğlu, “kamu hekimlerinin ikinci iş yapmalarına Sağlık Bakanlığı’nın göz yummasına” karşı başlattıkları hukuk mücadelesinin hedefinde, kamudaki meslektaşlarının değil, Sağlık Bakanlığı’nın sistemsizliği ve alışkanlık haline getirilmiş olan  “iradesizliği” bulunduğunu ifade etti.

Aynı alışkanlığın, bugün genel sağlık sigortasına geçme projesini de hayalle eşdeğer kıldığını savunan Gardiyanoğlu, bunun halka yapılabilecek en büyük ihanetlerden birisi olduğunu iddia etti.

Önümüzdeki günlerde “yaşanacak kaosun” gerçek sebebi ve baş aktörünün, ne kamu ne de serbest çalışan hekimler olacağını vurgulayan Gardiyanoğlu, “Baş aktör, kamuya eşit sağlık hizmeti sunmakla yükümlü siyasi irade ve bu iradesizlikten beslenen statükodur” ifadelerini kullandı.

Tıp-İş’in dün yaptığı basın açıklamasının tamamına katılıp desteklediklerini belirten Gardiyanoğlu, bugün gerçekleşmesi artık “hayal” olan “Sağlık Reformunun” yerine, ülke için daha uygun ve uygulanması  daha pratik “Genel Sağlık Sigortası Tabanlı Karma Sağlık Sistemi”ni tartışmak üzere ilgili makamları görüşmeye davet ettiklerini açıkladı.

Gardiyanoğlu, açıklamasında “Ülkemizdeki sağlık sistemini düzeltecek, halkımıza hekim seçme hakkını verecek, hekimlere temiz, tertipli, adil, barışçıl ve kendilerine yakışır sağlık hizmeti verecek bir sağlık sistemi ve ortamı tesis edilene kadar yapılacak her grevi desteklemek bizlerin de görevidir” ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.