1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KAMU-SEN: “BAŞBAKAN DA HUKUK DIŞI BU DURUMU ONAYLARSA MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ”
KAMU-SEN: “BAŞBAKAN DA HUKUK DIŞI BU DURUMU ONAYLARSA MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ”

KAMU-SEN: “BAŞBAKAN DA HUKUK DIŞI BU DURUMU ONAYLARSA MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ”

TAŞERON FİRMADAN 15 HEMŞİRE İSTİHDAMI İDDİASI...

A+A-

Sağlık Bakanlığı’nın taşeron bir firmadan 15 hemşire istihdam ettiği gerekçesiyle dün diğer iki sendikayla birlikte Sağlık Bakanlığı önünde protesto eylemi yapan Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), hukuk dışı diye nitelediği bu durum Başbakan İrsen Küçük tarafından da onaylanırsa, konuyu mahkemeye taşıyacağını açıkladı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş yazılı açıklamasında, KTAMS ve Hemşire ve Ebeler Sendikası’yla birlikte bakanlık önünde yaptıkları eylemin ardından Meclis Başkanı Hasan Bozer ve Başbakan İrsen Küçük ile görüştüğünü belirtti.

Hastanelerdeki hemşire ihtiyacının taşeron firmadan karşılanmasının yasal, ahlaki ve etik olmadığı, mesleğin ayaklar altına alındığı görüşünü ifade eden Özkardaş, şöyle devam etti:

“’Türkiye ile yapılan protokol gereği öngörülen istihdam sayısını aştık, hemşireler için yetki veremeyiz diyenler, kurultay öncesi yüzlerce istihdam yapmışlardır. Şimdi de seçim yasaklarına birkaç gün kala, Sağlık Bakanı taşeron bir şirketten hizmet satın alma yöntemiyle 15 hemşireye hastanelerde kamu görevi yaptırmak istiyor. Yani devlette kamu görevi yapacak bu 15 hemşirenin işvereni taşeron bir firma olacak.”

Devlette ancak kadrolu, sözleşmeli, geçici ve işçi statüsünde istihdam yapılabileceğini kaydeden Mehmet Özkardaş, hükümet bu yasadışılıktan vazgeçmezse, mahkemeye başvuracaklarını belirtti.

Mehmet Özkardaş, dün akşam görüştükleri Başbakan İrsen Küçük’ün konuyu kendilerinden öğrendiğini ve kendilerinin “hemşire eksiği var” baskısı sonucu bu istihdamların yapıldığını sandığını; bugün Sağlık Bakanı’yla görüşerek gereğini yapacağını söylediğini bildirerek, Başbakan’dan olumlu yanıt almazlarsa ve yasadışılık Başbakan tarafından da onaylanırsa, hukuk yoluna başvuracaklarını açıkladı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.