1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-SEN BAŞKANI ÖZKARDAŞ’TAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ
KAMU-SEN BAŞKANI ÖZKARDAŞ’TAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

KAMU-SEN BAŞKANI ÖZKARDAŞ’TAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Özkardaş, hükümetin, 2015 Mali Yılında, hayat pahalılığını (HP) yasa gücündeki kararname ile kaldırmasını eleştirdi.

A+A-

KAMU-SEN Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, hükümetin,  2015 Mali Yılında, hayat pahalılığını (HP) yasa gücündeki kararname ile kaldırmasını eleştirdi. Özkardaş, “2015 Mali Yılı'nda uygulanması gerekli olan HP'lerin tümünü kaldıran Yasa Gücündeki Kararname bu hükümetin bir utancı olarak tarihe geçecektir” iddiasında bulundu.

Özkardaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, farklılıkları bir kenara bırakarak, “emek düşmanı olan herkesle top yekun bir mücadeleye” başlama çağrısı yapıldı.

Özkardaş açıklamasında şunları kaydetti:

“İki ayda bir uygulanan HP'yi UBP hükümeti önce dondurup, sonra altı ayda bir uygulamaya başladığında, aslan kesilen emekçi partimiz, bugün hükümettedir ve UBP'nin eksik bıraktıklarını bir ödev kabul ederek, büyük bir zevkle yerine getirmektedir. Ekonomik koşullar ve bütçe imkanlarındaki zorluğun ivediliği dikkate alınarak, 2015 Mali Yılı'nda uygulanması gerekli olan HP'lerin tümünü kaldıran Yasa Gücündeki Kararname bu hükümetin bir utancı olarak tarihe geçecektir”

Vergi kaçıranlara af çıkarıldığını, batık bankaları soyanlara dokunulmadığını, rüşvet iddialarının araştırılmadığını, şaibeli ihalelerin umursanmadığını iddia eden Özkardaş, “ ‘Bütçe imkanları bu kadar, ekonomik koşullar bunu gerektiriyor’ diyerek zaten alım gücü en az % 50 düşmüş insanların HP ödeneğini kaldırıyorsunuz. Ortaya koyduğunuz gerekçelerin tümü halkı uyutmaya yöneliktir” ifadesini kullandı.

Hükümetin, yetkili sendikaların masaya çağırılacağı açıklamasını yaptığını belirten Özkardaş,  ancak masaya oturmadan önce emrivaki yapılıp HP’nin ortadan kaldırıldığını savundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.