1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-SEN, EYLEM VE GREV YAPTI
KAMU-SEN,  EYLEM VE GREV YAPTI

KAMU-SEN, EYLEM VE GREV YAPTI

Kamu-Sen bugün hemşirelerin kadro sorunları gerekçesiyle dört hastane ve sağlık ocaklarında grev yaparken, Cumhuriyet Meclisi önünde de bir eylem gerçekleştirdi.

A+A-

EYLEMCİLER, MECLİS’E YÜRÜYEREK, BURADA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI MECLİS BAŞKANI SİBER VE BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, ÖZKARDAŞ BAŞKANLIĞINDAKİ HEYETİ, MECLİS’TE KABUL EDİP SORUNLARINI DİNLEDİ

Kamu-Sen bugün hemşirelerin kadro sorunları gerekçesiyle dört hastane ve sağlık ocaklarında grev yaparken, Cumhuriyet Meclisi önünde de bir eylem gerçekleştirdi.

Sendika genel merkezinde toplanan eylemciler, Cumhuriyet Meclisi’ne yürüdü. Kamu-sen Başkanı Mehmet Özkardaş ve Yönetim Kurulu üyesi Özgür Kıdrışlıoğlu, Cumhuriyet Meclisi önünde basın açıklaması yaptı. Özkardaş ve beraberindeki heyet, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşerek sorunlarını aktardı.

Eylem sırasında meclis önünde, polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Eylemciler, “Suçumuz PARTİ MİLİTANI OLMAMAK MI”, “Biz hemşireyiz köle değiliz”, “Destek olmadınız bari köstek olmayın”, “36 saat çalıştığımızı bilseydiniz napardınız” yazılı pankartlar taşıdılar.

Demokrat Parti Ulusal Güçler milletvekili Özdemir Berova, da meclis önüne gelerek eylemcilerle konuştu, sorunlarını dinledi.

ÖZKARDAŞ: “HALKIN SAĞLIYLA OYNAMAYA HAKKINIZ VAR MI”?

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, hükümetlerin partizanlığa ve popülizme kadro ve para bulduğunu iddia ederek, halkın sağlığına para ve kadro bulamadıklarını ileri sürdü.

“Halkın verdiği vergilerle halkın sağlığıyla oynamaya hakkınız var mı?” diye soran Özkardaş, CTP-BG’nin seçim yasakları öncesinde, 11 partiliyi sağlıkta sınavsız, geçici olarak istihdam ettiğini savundu.

Ön lisans hemşirelik okulunun 7 yıl önce kapatıldığını, üniversite mezunu hemşire istihdam edileceğinin açıklandığını söyleyen Özkardaş, “Kamuda çalışan ön lisans mezunu kadrolu hemşirelere ‘üniversite okuyun hepinizi yüksek hemşire yapacağız’ dediler. Okudular, sonra ‘diploma yetmez sınava gireceksiniz’ dendi. O da yapıldı. Şimdi kadro yok deniyor” dedi.

Özkardaş, meclisteki doktor milletvekillerinin, hemşirelerin yaşadığı sorunlara daha duyarlı olmalarını beklediklerini kaydetti.

Özkardaş, sağlık sektöründe örgütlü iki sendikaya da işbirliği çağrısı yaptı.

KIDRIŞLIOĞLU: “KAOSA KAOS EKLENDİ”

Kamu-Sen Yönetim Kurulu üyesi, yüksek hemşire Özgür Kıdrışlıoğlu, basın bildirisini okudu.

Kıdrışlıoğlu, “Partizanca atadığınız ve gerek dahi olmayan onlarca müdür ve müsteşara kadro ve parayı nasıl buldunuz? Beş müdüre devletin ödediği toplam parayla 18 yeni hemşire kadrosu açılabileceği ve böylece kullanılabilir 29 kadro ile birlikte 175 hemşiremizin mağduriyetinin giderileceği gibi acil ihtiyaç olan yeni 58 hemşirenin de sağlık ordusuna katılacağını arkadan gelen lisans mezunlarının da önlerinin açılacağını sizlere defalarca anlatmadık mı?” diye sordu.

Kadro sorunlarının ortadan kalkması için halden çalışan 54 geçici ön lisans mezunu ve dışarıdaki 5-10 ön lisans mezunu hemşirenin başvurabileceği yasal düzenlemenin eş zamanlı yapılabileceğini söyleyen Kıdrışlıoğlu, yüksek hemşire kadrosu için öngörülen 29 kadronun başka yere gittiğini ve kaosa yeni kaos eklendiğini iddia etti.

Kıdrışlıoğlu, hükümetten sorunlarına çözüm beklediklerini ifade etti.

SİBER: “HAK VE ADALETE ÖNEM VERMELİYİZ”

Cumhuriyet Meclisi önündeki eylemin tamamlanmasının ardından, Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ve beraberindeki heyet, Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüşme yaptı.

Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen görüşmede, Özkardaş, yaşadıkları sorunları Siber’e anlatarak, konuyu bugün Meclis gündemine taşımasını istedi.

Hemşireliğin zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu söyleyen Siber, hemşirelerin mesleklerini mutlu yapmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Siber, “Çalışanlar kendilerini haksızlığa uğramış hissederse, hizmet kalitesi düşer. Bunun çözülmesi gerekir” dedi.

Kurumsal ve bireysel olarak haksızlığa uğradığına inanan kişilerin, Meclise başvurabileceklerini söyleyen Siber, bugüne kadar 65 dilekçe aldıklarını ifade etti.

Siber, hemşirelerin sorunlarının bir sonraki birleşimin, güncel konular bölümünde görüşülebileceğini kaydetti. Siber, “Hak ve adalete önem vermeliyiz” dedi.

YORGANCIOĞLU: “TARAFLAR BİR ARAYA GELİP GÖRÜŞECEK”

Siber’in ardından, Özkardaş ve beraberindeki heyetle görüşen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da geçmiş hükümetin yaptığı hatalardan dolayı sorun yaşadıklarını belirtti.

Hemşirelerin sorununun çözülmesi gerektiğini söyleyen Yorgancıoğlu, ilgili tarafların en kısa zamanda bir araya gelerek sorunu görüşeceğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, hükümet olarak tasarruflu davrandıklarını, müsrif davranış içinde olmadıklarını ifade etti.

En çok kadro verilen alanın sağlık olduğunu, 40 kişilik kadro verildiğini belirten Yorgancıoğlu, bunun en verimli şekilde nasıl kullanılacağının görüşüleceğini ifade etti.

Yorgancıoğlu, çalışanların huzurlu ve rahat olduğu sürece verimli olabildiklerinin bilincinde olduklarını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.