1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-SEN HEMŞİRELERLE KİTLE TOPLANTISI YAPIYOR
KAMU-SEN HEMŞİRELERLE KİTLE TOPLANTISI YAPIYOR

KAMU-SEN HEMŞİRELERLE KİTLE TOPLANTISI YAPIYOR

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) yetkilileri, hemşirelerle, hemşirelik kadrolarıyla ilgili sıkıntının ele alındığı bir kitle toplantısı yapıyor.

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) yetkilileri, hemşirelerle, hemşirelik kadrolarıyla ilgili sıkıntının ele alındığı bir kitle toplantısı yapıyor.

Kamu-Sen’de saat 15:00’de başlayan toplantıda sorun çözülene kadar izlenecek yol haritası  belirlenecek.

Toplantının başında konuşan Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, girdikleri sınavda başarılı olan ve kadro hakkı doğan 175 kişinin tümünü kapsayacak bir çözüm bulunmadığı takdirde gerekirse eylem yapılacağını kaydetti.

Özkardaş, Yataklı Kurumlar Dairesi Teşkilat Yasası’nda ebelik ve hemşirelik sınıflarında toplamda 564 kadro bulunduğunu, bu kadroların 220’sinin boş olduğunu, ön lisans mezunu olup bu kadrolara başvurabilecek kamudaki geçici hemşire sayısının ise 57 olduğunu anlattı.

Özkardaş, Ebelik ve Hemşirelik Hizmetleri Sınıfının IV. Derecesinde artık hiç kullanılmayacak olan 220 kadronun 170’inin iptal edilip aynı sayıda III. Derece Yüksek Hemşire Kadro Sayısının artırılabileceğini kaydetti.

Özkardaş, şu anda sınavda başarılı olan ve kadro hakkı doğan 175 kişi bulunduğunu, 220 boş ve kullanılmayacak kadronun sadece 50’sini bırakıp azaltılan 170 kadroya beş daha ilave edilerek 175 kadro artırılarak sorunun çözülebileceğini anlattı.

Özkardaş, bu yöndeki isteklerini bir süredir ilgililere anlattıklarını ve dün ziyaret ettikleri CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk’in de devreye girmesiyle olumlu duyumlar aldıklarını kaydetti.

Özkardaş,  aldıkları bilgilerin Teknik Kurul’da 175 kadro önerisinin getirileceği  şeklinde olduğunu da belirtti  ve önerileri meclisten geçene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.