1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-SEN İSTİFALARLA SARSILDI
KAMU-SEN İSTİFALARLA SARSILDI

KAMU-SEN İSTİFALARLA SARSILDI

Kamu-Sen istifalarla sarsıldı

A+A-

Önce Dem-Yak Kooperatifi’nde ortaya çıkan 1.5 milyon TL’lik açık, ardından da Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları Kamu-Sen’de istifaları beraberinde getirdi.

Kamu-Sen’de dün akşam toplanan 30 kişilik yönetim kurulu, önce kendi arasında gelinen aşamayı tartıştı. Ardından, bir grup, Mehmet Özkardaş’ın istifasını istedi. Özkardaş suçsuz olduğunu belirterek, bu aşamada istifa etmeyeceğini, Olağan Genel Kurul’da sendika başkanlığı için Metin Atan’ı destekleyeceğini söyledi. Muhalif kanat ise, sendikanın olanaklarının başkan tarafından kullanıldığını, ses kayıtlarının içeriğinin doğru olduğunu ve bu aşamada başkanın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Özkardaş’ın istifa etmemesi ve “Burada bir güven oyu yoklaması yapalım” teklifi üzerine 8 kişilik ekip toplantıdan ayrıldı. Havadis’e konuşan Kamu-Sen Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Türkmen “Bu yaşananları maalesef Kamu-Sen hak etmiyor, üyeler de rahatsız. Özkardaş’ın vakit kaybetmeden istifa etmesi ve sendikayı bu utançtan kurtarması gerekir. İstifa etmemekte direnmesi ahlaki bir sorundur ve bizim böyle bir ortamda sendikacılık yapmamız mümkün değildir. Biz istifa etme kararı aldık. Yarın gerekçeleri ile birlikte istifamızı kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.