1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KAMU-SEN, MALİYE BAKANI ZEREN MUNGAN’A 13-14 MART TARİHLERİNDE DENİZE NE KADAR YAKIT AKTIĞINI SORDU
KAMU-SEN, MALİYE BAKANI ZEREN MUNGAN’A 13-14 MART TARİHLERİNDE DENİZE NE KADAR YAKIT AKTIĞINI SORDU

KAMU-SEN, MALİYE BAKANI ZEREN MUNGAN’A 13-14 MART TARİHLERİNDE DENİZE NE KADAR YAKIT AKTIĞINI SORDU

Kamu-Sen, 13-14 Mart tarihlerinde denize ne kadar yakıt aktığını dönemin Maliye Bakanı Ersin Tatar’a sorduklarını ancak hala cevap alamadıklarını belirterek, aynı soruyu Maliye Bakanı Zeren Mungan’a da sordu.

A+A-

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, Mungan’a yönelik olayla ilgili süreci açıkladığı yazıyı ve konuyla ilgili bilgi talebini, Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı, CTP-BG Genel Başkanlığı, DP Genel Başkanlığı, TDP Genel Başkanlığı ve Başsavcılığa da gönderdi.

Özkardaş, Alpet’in Kalecikteki akaryakıt dolum tesislerine, 13-14 Mart 2013 tarihlerinde gemiden yakıt basılması esnasında denizden karadaki yakıt tanklarına yakıt taşıyan borulardan denize tonlarca yakıt karıştığını ancak bunun örtbas edildiğini savundu.

Kamuoyuna bir-iki ton diye açıklanan ancak bilirkişilerin en az 70-80 ton dediği bu felaketin neden olduğu ve/veya tekrarlanmaması için yetkililerin önlem alıp almadığının da bilinmediğini söyleyen Özkardaş, denizden kara tanklarına yakıt taşıyan boruların ve eklem yerlerinin çok özel olması ve sistemlerin uluslararası kabul görmüş uzmanlarca belli aralıklarla test ve kontrollerinin yapılması gerektiğini kaydetti.

Özkardaş, tüm bu nedenlerle 28 Mart tarihinde bir önceki hükümetin maliye bakanına yazı göndererek, “12/2006 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası” kapsamında, Kalecik bölgesinde denize kaç ton yakıt döküldüğünü belgeleriyle öğrenmek istediklerini anımsattı.

Aradan yaklaşık üç ay geçmesine rağmen henüz cevap alamadıklarını vurgulayan Özkardaş, “konuyla ilgili açıklayıcı ve yazılı yanıt beklediğimizi bildirir, kısa süreli de olsa yeni görevinizde başarılar dilerim” dedi.

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.