1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-SEN, MECLİS’E DİLEKÇE SUNDU
KAMU-SEN, MECLİS’E DİLEKÇE SUNDU

KAMU-SEN, MECLİS’E DİLEKÇE SUNDU

Kamu-Sen, hemşirelerin kadro sorunlarıyla ilgili Meclis Dilekçe Komitesi Başkanı Fazilet Özdenefe’ye dilekçe sundu.

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), hemşirelerin kadro sorunlarıyla ilgili Meclis Dilekçe Komitesi Başkanı Fazilet Özdenefe’ye dilekçe sundu.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş dilekçeyi sunarken yaptığı konuşmada, açılan münhallere katılarak başarılı olan 175 hemşirenin, kadro yetersizliği gerekçesiyle ilgili kadrolara yerleştirilmemesi nedeniyle dilekçe sunduklarını anlattı.

Özkardaş, devletin yedi yıl önce ön lisans diplomasına sahip olan hemşirelerden dört yıllık lisans diploması almak için üniversitelere devam etmelerini istediğini ve bunu yapanların üçüncü derece yüksek hemşirelik kadrolarına geçeceğinin belirtildiğini söyledi.

Lisans diplomalarını alan ve sınavda başarılı olan hemşirelerin kadro sorunları gerekçe gösterilerek ilgili kadrolara yerleştirilmediğini ifade eden Özkardaş, açılması gereken yeni kadro sayısının 18 olduğunu, bu nedenle 175 kişinin mağdur edildiğini kaydetti.

Özkardaş şöyle devam etti:

“Sınavları geçen 175 kişinin 128’i zaten kamuda çalışan kadrolu personelden oluşmaktadır. Geri kalan 47 kişi dışarıdan olup var olan 29 kadroya 18 yeni kadro daha verildiğinde hem dışarıdan yeni 47 hemşire kadrosunu almış olacaktı ve hem de arkadan gelenlerin önü açılacaktı.

Biz sendika olarak hem bunu hem de artık kullanılmayacak olan 288 dördüncü derece hemşire kadrosunun 228’ini üçüncü derece yüksek hemşire kadrosuna aktararak sorunun çözülmesini önerdik.”

Çözüm yolu varken 175 kişinin mağdur edildiğini savunan Özkardaş, “Sağlıkta tasarruf olmaz” diye konuştu.

Özkardaş konuşmasının ardından Özdenefe’ye 131 dilekçe sundu.

ÖZDENEFE

Dilekçe Komitesi Başkanı Fazilet Özdenefe de, sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekerek, Dilekçe Komitesi olarak bakanlıklarda yapılan işleri denetlemenin görevleri olduğunu söyledi.

Dilekçeyle ilgileneceklerini dile getiren Özdenefe, ilgili paydaşlarla da görüşeceklerini ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.